woensdag 24 april 2024

Primeur: Triumph staat op het punt de Tiger 660 Rally te onthullen

Er zijn al geruchten die lang bestaande vermoedens bevestigen: Triumph zou werken aan een Adventure-model gebaseerd op de 660cc-triple.

In het Triumph-gamma bestaat nog steeds een lege plek die binnenkort mogelijk zal worden opgevuld. We hebben het over een middelgrote adventure-motor die gebouwd kan worden op het bestaande en gewaardeerde platform van de driecilinder 660, zoals gebruikt in de Trident, Tiger Sport en de recentelijk geïntroduceerde Daytona. Sinds we dit technische fundament hebben gezien en getest, hebben we zijn flexibiliteit, lichtheid en wendbaarheid geprezen. Vooral na het rijden met de Tiger Sport 660 vroegen we ons af waarom er niet tegelijkertijd ook een Adventure- of Rally-versie werd uitgebracht, met bijvoorbeeld een voorwiel van 19″ of zelfs 21″. Niet alleen doen concurrenten dit al met succes (KTM, Aprilia maar ook Japanse merken), maar ook Triumph zelf had dit idee al aangegeven bij de presentatie van dit specifieke platform.

In 2020 waren er al schetsen in omloop van wat mogelijk de Tiger 660 Adventure of Rally zou worden, maar toen kwamen er veel andere modellen op de markt. Niet alleen werden de Trident en Tiger Sport gelanceerd, maar ook de Daytona en nieuwe Speed 400- en Scrambler X-modellen. Om het gamma compleet te maken ontbreekt nu alleen nog de vierde telg: de 660 die meer gericht is op offroad. Gezien de kwaliteiten van de triple met 80 pk zijn we volledig achter dit idee gaan staan, dat nu weer online circuleert en dat officieel is bevestigd vanuit het Triumph-filiaal in Mumbai. Ze hebben namelijk een bericht op sociale media geplaatst na onthullingen in Indiase media.

De afbeelding toont duidelijk een avontuurlijker model dan de Tiger 850 en 900, met een wielmaat van 21″ en 18″, wat typerend is voor offroad. De uitstraling lijkt sterk op die van de grotere Tigers, vooral aan de voorkant, en lijkt al behoorlijk definitief te zijn, behalve misschien de – ogenschijnlijk – aluminium carterbescherming. In het bericht gaat Triumph Motorcycles Mumbai zelfs verder door te zeggen dat er een goede kans is om hem live te zien tijdens de aankomende EICMA 2024. Maar we sluiten niet uit dat we in de komende maanden herhaaldelijk over deze Tiger 660 Rally zullen horen.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen