Print je motorfiets!

3D-printen is de toekomst, zo lijkt het en initiatieven en mogelijkheden vliegen ons om de oren. Gilbert Peters van het Nijmeegse ingenieursbureau Fransiscó ontwierp met zijn bedrijf een 3D-geprinte motorfiets. Althans, deels geprint: frame, achterbrug en stuur komen zo uit de printer.
Hoewel doorontwikkeling nog wel even wat tijd nodig heeft, is het de bedoeling uiteindelijk een rijdende elektrische motorfiets neer te zetten, de e-Move.

Tijdens de Additive World conferentie was Peters één van de prijswinnaars in de industriële hoek, zijn achterbrug viel in de prijzen. Waar normaliter zestien delen samengevoegd zouden moeten worden, komt zijn achterbrug in één stuk uit de printer.

Veelbelovende technologie, waarbij we ons kunnen voorstellen dat met name rijschoolhouders met grote gretigheid wachten tot de printers wat betaalbaarder worden om snel nog even een rem- of koppelingshendeltje uit te kunnen printen…

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.