donderdag 25 april 2024

Print je motorfiets!

3D-printen is de toekomst, zo lijkt het en initiatieven en mogelijkheden vliegen ons om de oren. Gilbert Peters van het Nijmeegse ingenieursbureau Fransiscó ontwierp met zijn bedrijf een 3D-geprinte motorfiets. Althans, deels geprint: frame, achterbrug en stuur komen zo uit de printer.
Hoewel doorontwikkeling nog wel even wat tijd nodig heeft, is het de bedoeling uiteindelijk een rijdende elektrische motorfiets neer te zetten, de e-Move.

Tijdens de Additive World conferentie was Peters één van de prijswinnaars in de industriële hoek, zijn achterbrug viel in de prijzen. Waar normaliter zestien delen samengevoegd zouden moeten worden, komt zijn achterbrug in één stuk uit de printer.

Veelbelovende technologie, waarbij we ons kunnen voorstellen dat met name rijschoolhouders met grote gretigheid wachten tot de printers wat betaalbaarder worden om snel nog even een rem- of koppelingshendeltje uit te kunnen printen…

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen