maandag 11 december 2023

Productie Aprilia Tuono V4 X opgevoerd en al weer uitverkocht

De Aprilia Tuono V4 X is een limited edition, track only versie van de Noale’s hypernaked. Natuurlijk wordt hij geleverd met MotoGP-geïnspireerde vleugels. De Aprilia levert 218 pk aan de ktukas, crank, weegt 166 kilo droog en kost € 34.900,- (zonder NL-belastingen). Aprilia zou er slechts 10 van maken, maar…

De productie van de Aprilia Tuono V4 X wordt verdrievoudigd. Dat betekent dat er 30 motoren worden geproduceerd. Goed nieuws als je niet een van de gelukkige 10 was geweest, die als eerste de kans kregen om deze unieke motorfiets aan te schaffen, maar…

We hebben slecht nieuws. Alle 20 extra Tuono’s zijn al gereserveerd…

Aprilia Racing

De Tuono V4 X is gebouwd door Aprilia Racing en is vergelijkbaar met de RSV4 X die we vorig jaar zagen. Beide motoren zijn ontworpen om te laten zien wat Noale’s race-afdeling allemaal kan. En wat ze uitspoken als homologatie-eisen niet bestaan.

De Tuono V4 X 40 is bijvoorbeld 19 lichter dan zijn tegenhanger op de weg. Maar daar zit ook geen carbon op en ook de dubbeldekker vleugels ontbreken. Andere smakelijke hapjes zijn de Brembo GP4-MS-remklauwen, Brembo T-Drive-schijven, een 19x16mm Brembo-hoofdremcilinder, gesmede magnesium Marchesini-wielen, Öhlins semi-actieve elektronische ophanging en een up/down quickshifter. Ook de elektronica is vernieuwd.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen