zondag 21 april 2024

Ducati eert Fabio Taglioni’s carrière met een videoreeks

Fabio Taglioni heeft op een indrukwekkende wijze zijn stempel gedrukt op Ducati. Hij kwam in 1954 bij het bedrijf, nadat hij eerder Mondial hielp met het winnen van races. Ducati wilde dat ook en kocht Taglioni in feite weg. Vanaf dat moment won Ducati races. Voor Tagliono was dat niet voldoende. Hij wilde zijn stempel drukken op het bedrijf. Hij deed dat op een niet te evenaren manier: in slechts 40 dagen maakte hij de Gran Sport 100.

Vanaf dat moment zou Taglioni de toekomst van Ducati veranderen, zowel op het circuit als op straat. Als je ooit een fan bent geweest – of bent – van desmodromische kleppen, L-twin-blokken, trellisframes en van echt alles wat Ducati maakt tot wat het nu is, dan heb je ook waardering voor het werk van Taglioni.

Ducati heeft onlangs een videoserie uitgebracht ter ere van de man die Ducati heeft geholpen te worden wat het nu is. De voice-over is in het Italiaans, maar er is een goede ondertiteling. Die is gemakkelijk en goed te volgen.

De volledige serie, genaamd ‘Fabio Taglioni. A Life of Passion’ staat nu op YouTube. Wij hebben de eerste aflevering ge-embed, maar als je op het YouTube-logo klikt rechtsonder in de video kom je bij de andere afleveringen.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen