Ducati eert Fabio Taglioni’s carrière met een videoreeks

Fabio Taglioni heeft op een indrukwekkende wijze zijn stempel gedrukt op Ducati. Hij kwam in 1954 bij het bedrijf, nadat hij eerder Mondial hielp met het winnen van races. Ducati wilde dat ook en kocht Taglioni in feite weg. Vanaf dat moment won Ducati races. Voor Tagliono was dat niet voldoende. Hij wilde zijn stempel drukken op het bedrijf. Hij deed dat op een niet te evenaren manier: in slechts 40 dagen maakte hij de Gran Sport 100.

Vanaf dat moment zou Taglioni de toekomst van Ducati veranderen, zowel op het circuit als op straat. Als je ooit een fan bent geweest – of bent – van desmodromische kleppen, L-twin-blokken, trellisframes en van echt alles wat Ducati maakt tot wat het nu is, dan heb je ook waardering voor het werk van Taglioni.

Ducati heeft onlangs een videoserie uitgebracht ter ere van de man die Ducati heeft geholpen te worden wat het nu is. De voice-over is in het Italiaans, maar er is een goede ondertiteling. Die is gemakkelijk en goed te volgen.

De volledige serie, genaamd ‘Fabio Taglioni. A Life of Passion’ staat nu op YouTube. Wij hebben de eerste aflevering ge-embed, maar als je op het YouTube-logo klikt rechtsonder in de video kom je bij de andere afleveringen.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.