Proef met reflecterend asfalt bij Hengelo

Bouwbedrijf Dura Vermeer en Rijkswaterstaat doen een proef met reflecterend asfalt op de A35 bij Hengelo. Het zogeheten Luminumpave, het lichtgekleurd asfalt, is ontwikkeld om de verkeersveiligheid te verbeteren en de openbare verlichting (en daarmee de CO2-produktie) te reduceren. Dat maakte het bouwconcern deze week bekend aldus De Telegraaf.

In het proefvak op de A35 worden verschillende varianten asfalt aangebracht en onderzocht over een totale lengte van 625 meter. Uit onderzoek moet blijken of de nieuwe asfaltsoort geschikt is voor brede toepassing. Eind 2012 verschijnt het eindrapport met de bevindingen en conclusies.

Foto: Dura Vermeer

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.