Programma TT Speed Week 2014

Dit is een persbericht. De redactie van MOTOR.nl is dus niet verantwoordelijk voor de inhoud. Heb je zelf een persbericht dat je graag op MOTOR.nl ziet? Dan mail je deze naar redactie@motor.nl.

De Moto GP keert definitief terug naar de binnenstad van Assen. Tijdens TT City Racing op 22 juni en Moto City Racing op 27 juni kan iedereen gratis genieten van spectaculaire motordemonstraties. Op woensdag 25 juni om 13.00 uur is er de MOTO GP Meet & Greet op de Brink en heeft iedere racefan de kans om de MOTO GP coureurs te ontmoeten, foto’s te maken en misschien zelfs wel vragen te stellen en handtekeningen te verzamelen.

Het programma van 22 juni TT CITY RACING is rond! Binnen het programma zal de evolutie van de motorsport aan het publiek vertoond worden: Electric Motorcycles, North Side Freestyle, Race Kids, Molenaar NSF 100 cup, Yamaha R125 cup, Moriwaki’s, Supersport, Supermoto en MOTO3 teams en rijders zullen het publiek voorzien van een knallende race demonstratie.

Nadat de organisatie gisteren al de deelname had bevestigd van MOTO GP rijder Stefan Bradl en de MOTO3 rijders Scott Deroue, Bryan Schouten, Jasper Iwema en Thomas van Leeuwen is vandaag door de organisatie bekend gemaakt dat ook MOTO GP rijder Scott Redding en Nicky Hayden deelnemen aan de MOTO GP Meet & Greet op 25 juni. “Scott Redding is de jongste Grand Prix winnaar ooit en daarmee een inspiratie voor de jeugd en Nicky Hayden is natuurlijk een van de bekende Moto GP coureurs. We stellen het dan ook zeer op prijs dat Scott  en Nicky tijd hebben vrijgemaakt om de racefans te ontmoeten tijdens de TT Speed Week in Assen” aldus organisator Robert Heilbron. Scott Redding debuteert dit jaar in de MOTO GP bij het GO & FUN Gresini team en rijdt op een Honda RCV1000R. In 2008 maakte hij een indrukwekkend debuut in de 125cc klasse door de eerste race als vijfde te kwalificeren, later in het seizoen werd hij dankzij zijn overwinning op Donington Park de jongste Gran Prix winnaar ooit. Hij was toen slechts 16 jaar en 170 dagen oud.
Nicky Hayden rijdt al in de MOTO GP sinds 2003 en heeft een aantal jaren samen in een team gezeten met Valentino Rossi. Dit jaar rijdt hij voor het Aspar Racing Team op een Honda RCV1000R.

De MOTO GP Meet & Greet is onderdeel van de TT Speed Week waar van zaterdag 21 juni tot en met 27 juni heel Assen in het teken staat van Party & Racing met TT Dance, TT City Racing en Moto City Racing en een programma boordevol entertainment.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?