Protesten tegen APK blijven doorgaan

Op diverse fronten wordt de lobby tegen de verplichte APK voor motoren voortgezet. Denk bijvoorbeeld aan de protestrit van vorige week en de lobby van de MAG. De KNMV volgt de weg die de bond eerder is ingeslagen. De KNMV is al enkele jaren actief om parlementariërs in binnen- en buitenland te overtuigen van het feit dat zo’n APK in ons land niet of nauwelijks invloed zal hebben op de verkeersveiligheid, voornamelijk op cijfers uit Zuid-Europa is gebaseerd en de Nederlandse motorrijders overbodig op kosten jaagt.

Het eerste positieve resultaat in Den Haag werd onlangs behaald toen bekend werd dat de regering het standpunt van de KNMV over de verplichte APK had overgenomen. Eind oktober komt de Transportraad in Brussel bijeen, waar de verantwoordelijke bewindslieden uit  alle 27 landen dit onderwerp zullen behandelen. Daarbij kan de minister of haar opvolger – wie dat zal zijn weten we op dit moment nog niet – het standpunt namens Nederland naar voren brengen. Hopelijk wordt dit dus het tweede positieve resultaat.

Nog voor die tijd zal een KNMV-delegatie in Brussel het overleg met diverse Europarlementariërs voorzetten om zoveel mogelijk politiek draagvlak steun voor ons standpunt te realiseren.

Wij zijn zeer benieuwd!

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.