zaterdag 1 oktober 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Protesten tegen APK blijven doorgaan

Op diverse fronten wordt de lobby tegen de verplichte APK voor motoren voortgezet. Denk bijvoorbeeld aan de protestrit van vorige week en de lobby van de MAG. De KNMV volgt de weg die de bond eerder is ingeslagen. De KNMV is al enkele jaren actief om parlementariërs in binnen- en buitenland te overtuigen van het feit dat zo’n APK in ons land niet of nauwelijks invloed zal hebben op de verkeersveiligheid, voornamelijk op cijfers uit Zuid-Europa is gebaseerd en de Nederlandse motorrijders overbodig op kosten jaagt.

Het eerste positieve resultaat in Den Haag werd onlangs behaald toen bekend werd dat de regering het standpunt van de KNMV over de verplichte APK had overgenomen. Eind oktober komt de Transportraad in Brussel bijeen, waar de verantwoordelijke bewindslieden uit  alle 27 landen dit onderwerp zullen behandelen. Daarbij kan de minister of haar opvolger – wie dat zal zijn weten we op dit moment nog niet – het standpunt namens Nederland naar voren brengen. Hopelijk wordt dit dus het tweede positieve resultaat.

Nog voor die tijd zal een KNMV-delegatie in Brussel het overleg met diverse Europarlementariërs voorzetten om zoveel mogelijk politiek draagvlak steun voor ons standpunt te realiseren.

Wij zijn zeer benieuwd!

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen