‘Racen’ bij wegwerk aangepakt

Politie en het Openbaar Ministerie starten een offensief tegen roekeloos rijgedrag bij wegwerkzaamheden en ongevallen, meldt De Telegraaf. Weggebruikers blijken juist op die momenten waar dat gevraagd wordt, niet bereid om hun snelheid aan te passen.

“Wegwerkers en hulpverleners zijn hun leven niet meer zeker omdat weggebruikers de regels aan hun laars lappen en met hoge snelheden voorbij razen ”, stelt officier Willebrord Freijsen van het Landelijke Parket Team Verkeer. “Vanaf vandaag beginnen we weer met een poging om weggebruikers tot beter gedrag te dwingen door extra controles.”

Gemiddeld houdt een op de vijf zich niet aan de aangepaste snelheidslimiet waar gewerkt wordt aan de weg of waar hulpverleners bezig zijn.

Foto: ANP
 

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.