13 C
Nederland
zaterdag 20 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

‘Racen’ bij wegwerk aangepakt

Politie en het Openbaar Ministerie starten een offensief tegen roekeloos rijgedrag bij wegwerkzaamheden en ongevallen, meldt De Telegraaf. Weggebruikers blijken juist op die momenten waar dat gevraagd wordt, niet bereid om hun snelheid aan te passen.

“Wegwerkers en hulpverleners zijn hun leven niet meer zeker omdat weggebruikers de regels aan hun laars lappen en met hoge snelheden voorbij razen ”, stelt officier Willebrord Freijsen van het Landelijke Parket Team Verkeer. “Vanaf vandaag beginnen we weer met een poging om weggebruikers tot beter gedrag te dwingen door extra controles.”

Gemiddeld houdt een op de vijf zich niet aan de aangepaste snelheidslimiet waar gewerkt wordt aan de weg of waar hulpverleners bezig zijn.

Foto: ANP
 

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen