zondag 21 april 2024

‘Racen’ bij wegwerk aangepakt

Politie en het Openbaar Ministerie starten een offensief tegen roekeloos rijgedrag bij wegwerkzaamheden en ongevallen, meldt De Telegraaf. Weggebruikers blijken juist op die momenten waar dat gevraagd wordt, niet bereid om hun snelheid aan te passen.

“Wegwerkers en hulpverleners zijn hun leven niet meer zeker omdat weggebruikers de regels aan hun laars lappen en met hoge snelheden voorbij razen ”, stelt officier Willebrord Freijsen van het Landelijke Parket Team Verkeer. “Vanaf vandaag beginnen we weer met een poging om weggebruikers tot beter gedrag te dwingen door extra controles.”

Gemiddeld houdt een op de vijf zich niet aan de aangepaste snelheidslimiet waar gewerkt wordt aan de weg of waar hulpverleners bezig zijn.

Foto: ANP
 

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen