Radical Ducati stopt

Het Madrileense Radical Ducati houdt op te bestaan. De kleine zelfbouwer, gerund door het koppel Pepo Rossel en Reyes Ramon, heeft aangekondigd de deuren te sluiten. Of de crisis geleid heeft tot het stoppen van de activiteiten is niet duidelijk, Ramon blogt het volgende: ‘Lieve vrienden, ik deel hierbij mee dat Radical Ducati de workshop zal sluiten en ook de overige activiteiten zal stoppen. Meer dan 15 jaar hebben we een droom nagejaagd, nu is het tijd om te stoppen en een andere weg in te slaan.’

Radical had door z’n zeer gewaagde en fraaie creaties (altijd op basis van een Ducati-blok, bij voorkeur twee- of driekleppers) een grote fanbase over de hele wereld. Ook redacteur Randy van der Wal, twee keer actief op een Radical Ducati tijdens de Ducati Clubraces op Assen, reageerde teleurgesteld. ‘Het is zo zonde, bovenal omdat Reyes en Pepo schatten van mensen zijn met een ongelofelijke passie voor motoren, en dan vooral Ducati’s natuurlijk. Mooie aan de creaties was dat het, hoe mooi ook, niet alleen maar om de vorm ging: het rijwielgedeelte en zaken als pk/gewichtsverhouding stonden altijd centraal. Dat het ook werkte bleek wel uit de vierde plek in de Desmodue-klasse op de RAD03. De Rad UNO die ik een jaar later reed beschouw ik nog steeds als een van de mooiste en bijzondere motoren waar ik ooit op gereden heb.’ De facebookpagina (en blog) van Radical blijven wel actief.

foto: Guus van Goethem

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?