Ready to Rumble

Man-o-man, de specials vliegen ons de laatste tijd om de oren. Ook Ducati is er bedreven in en lijkt werkelijk overal een Scrambler te stallen, om te laten zien wat je er allemaal wel niet mee kunt. Nou laten we ze niet allemaal zien, maar deze SC-Rumble vonden we toch wel de moeite waard.

In samenwerking met Pirelli is deze speciale uitvoering van de Scrambler in elkaar gezet. Deze is onlangs gepresenteerd tijdens de Londense Bike Shed Show en is vandaar vertrokken voor een toer richting het Franse Biarritz, waar de motor deel neemt aan Wheels & Waves, hét mekka voor alles wat cool, verbouwd en hip is.

Het klinkt zo makkelijk altijd, achteraf. Ja, het is een verbouwde Scrambler en ja, het is zeker niet de enige. Maar wat het team van Vibrazioni heeft gedaan, is toch wel iets meer: bijna het hele frame is in de recyclebak gegooid en vervangen voor een nieuw monocoque design uit plaatstaal. Daarbij is dus ook de complete constructie opnieuw opgebouwd, inclusief plaats voor de achterschokbreker, uitlaat, zijpanelen, noem maar op. En om het af te ronden zijn rondom nog sterke details teruggekomen. Zo zijn de genoemde panelen gebaseerd op de standaardpanelen op de Scrambler, is de koplamp gebaseerd op de originele en de uitlaat idem dito.

Het toverwoord is alleen ‘gebaseerd’ en stiekem is alles dus zo’n beetje anders, aangepast of specifiek gefabriceerd voor de SC-Rumble. Pièce de résistance is natuurlijk de strip rubber aan weerszijden, die een patroon heeft meegekregen van de Pirelli’s die de velgen sieren. Wil je de motor zelf bewonderen, dan kun je van 11 tot 14 juni in Biarritz Wheels & Waves bijwonen. En als je er toch bent, gelijk een kleine vakantie vieren…

 

[justified_image_grid ids=22120,22121,22122]

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?