Record-brekende Vincent

Tijdens de Bonhams veilig bij de International Classic MotorCycle Show is er op 28 april 1.4 miljoen pond, omgerekend 1.66 miljoen euro, opgehaald voor een 1952 Vincent Black Shadow. De volledig gerestaureerde motor maakte deel uit van de fabriek die deelnam aan het zetten van een nieuw 24-uurs snelheidsrecord in Frankrijk in mei 1952. Door mechanische stroringen werd er niet een nieuw 24-uurs record neergezet, maar het Britse team keerde wel terug naar huis met acht nieuwe records, waaronder zes uur lang over de 160 km/u rijden.   
 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.