Kousuke Akiyoshi vervangt Haslam

Volgende weekend tijdens de WK Superbike ronde op Monza zal Pata Honda coureur Leon Haslam vervangen worden door de Japanse coureur Kousuke Akiyoshi. De 38 jaar oude Japanner is tweevoudig Japans Superbike kampioen en doet dit seizoen ook mee met een CBR1000RR Fireblade. Op dit moment staat hij aan de leiding in het klassement met overwinningen op Motegi en Suzuka. Akiyoshi heeft al drie overwinningen van de acht uur van Suzuka op zijn naam staan, de 2012 editie won hij samen met Jonathan Rea. Naast deelname aan het Japanse Superbike Kampioenschap is Kousuke Akiyoshi ook officieel Honda testrijder voor het HRC MotoGP Project en heeft meerdere malen deelgenomen als Wildcard rijder aan de MotoGP.

Haslam die herstellende is van een beenbreuk, die hij opliep tijdens de training op Assen, verwacht tijdens de ronde op Donington Park weer te rijden.

Foto: 2Snap

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.