Jeffrey Buis in beeld: De naam is Buis, Jeffrey Buis

‘Who is that new Dutch guy?’ Inmiddels zesvoudig wereldkampioen Jonathan Rea kon z’n ogen niet geloven aan het begin van het seizoen toen Jeffrey Buis daar ineens was. Want zo ben je nog een vrij onbekende coureur en zo ben je de jongste Nederlandse wereldkampioen in de wegrace. De 18-jarige coureur uit Steenwijkerwold legde de basis voor zijn WorldSSP300-titel in Aragón, waar hij drie van de vier races wist te winnen. Als kampioenschapsleider bleef hij daarna, minstens net zo indrukwekkend, zeer kalm en scoorde op een berekende wijze – wat Rea ergens bekend voor moet komen – de ene ...
‘Who is that new Dutch guy?’ Inmiddels zesvoudig wereldkampioen Jonathan Rea kon z’n ogen niet geloven aan het begin van het seizoen toen Jeffrey Buis daar ineens was. Want zo ben je nog een vrij onbekende coureur en zo ben je de jongste Nederlandse wereldkampioen in de wegrace. De 18-jarige coureur uit Steenwijkerwold legde de basis voor zijn WorldSSP300-titel in Aragón, waar hij drie van de vier races wist te winnen. Als kampioenschapsleider bleef hij daarna, minstens net zo indrukwekkend, zeer kalm en scoorde op een berekende wijze – wat Rea ergens bekend voor moet komen – de ene podiumplaats na de andere. In Estoril was het volgens Jeffrey wel ‘echt spannend’ en dat was ook goed te merken aan zijn houding op de beslissende racedag in Portugal. Maar in het slot van de eerste race zagen we de ‘oude Jeffrey’ terug, toen hij net voor de finishlijn zijn concurrent Scott Deroue passeerde en de titel veilig stelde. Wat zijn we trots op je, Jeffrey. Gefeliciteerd!

Doorgaan met lezen?

Om verder te lezen heb je een abonnement nodig. Heb je die al? Dan kun je hier inloggen.

Wil je graag toegang? Kies dan één van onze abonnementen, dat kan al vanaf €2,50 per maand.

MotorNL Digitaal vanaf €2,50 per maand

Alle artikelen uit MOTO73 en Promotor lees je iedere dag vers online via onze Premium artikelen en bladerbare PDF magazines.

Of maak een keuze uit één van onze magazine abonnementen inclusief Digitaal Premium vanaf €4,-

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Misschien vind je dit ook interessant?