13 C
Nederland
zondag 25 september 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Red Bull Seniors

Bo Bendsneyder en Robert Schotman zijn voor ons Nederlandse motorsportliefhebbers geen onbekenden. Kleine sterren zijn het, die dankzij hun bijzondere talent een droom aan het waarmaken zijn en circuits over de hele wereld berijden. Maar op de achtergrond zijn vaders Steven Bendsneyder (foto boven) en Henk Schotman (foto hieronder) als begeleider net zo actief en reislustig. Voor sportverslaggever Henk Keulemans alle reden voor een uitgebreid interview in MOTO73 nr. 4 van 2015, die vandaag in de winkels verschijnt of later vandaag hier online te bestellen is.

Beide vaders hebben besloten om in 2015 niet meer bij alle races als begeleider aanwezig te zijn. Er is immers ook nog een leven naast de racerij. Henk Schotman: ‘Als begeleider gaat nu Sven Poutsma mee. Die doet al het nodige pr-werk voor ons. Bovendien heb ik Joey Litjens ingehuurd. Met al zijn ervaring zeker kan die Robert zeker op mentaal en rijtechnisch vlak verder helpen. Op deze manier hoef ik dan niet meer al mijn vakantiedagen in de racerij te steken. Zo krijg ik tevens meer tijd voor mijn vrouw en twee dochters. Bovendien ben ik ook nog druk met mijn werkzaamheden voor Race-Kids en de overige plannen die we met Robert hebben.’ Ook Steven geeft dit seizoen de touwtjes uit handen en ook hij legt uit waarom.

In het interview met Henk Keulemans vertellen beide vaders ook openhartig over alles dat met hun motorracende zoons te maken heeft. Van hun eigen jeugd tot de gevaren waarmee hun eigen zoons te maken hebben. Ook geven ze hun visie over de verschillende manieren waarop hun zoons de sport benaderen: ‘Ze zijn als mens heel verschillend. Bo benadert het racen nu al echt als een professional. Voor Robert is het nog een hobby. Maar ze hebben er elk op hun manier plezier in. En er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden.’

Ook wordt er in het interview in MOTO73 natuurlijk vooruitgeblikt op de toekomst van de twee zoons. Dat het soms anders loopt dan gedacht blijkt bijvoorbeeld uit het jaar van Scott Deroue, die tijdens het seizoen van het GP-toneel verdween. Steven Bendsneyder: ‘Dat is heel jammer, ook al omdat je al die jongens goed kent. Je gunt ze allemaal het beste en succes, maar je ziet hoe snel iets kan veranderen, ook door factoren die je zelf niet in de hand hebt. Je vraagt je dan bijvoorbeeld ook af: zit het in de leeftijd? Toch te jong Of te weinig bagage? Of gewoon niet goed genoeg? Als vader van zo’n jonge coureur houd je dat allemaal in je achterhoofd. Maar in eerste instantie ga je ervan uit dat dit ons niet zal overkomen.’

Foto’s: Henk Keulemans

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen