Reflectiekleding verplicht in Frankrijk

Nog elf maanden en dan is de verplichtstelling van fluorescerende kleding in Frankrijk een feit. De FFMC, de Franse zusterorganisatie van de MAG,  heeft hierover natuurlijk veel vragen gekregen. Frédéric Jeorge van de FFMC legt uit en helpt meteen een misvatting uit de wereld. “Het hoeft geen fluorescerende of reflecterende jas te zijn.”

“De huidige aankondiging, het is nog geen wet, praat over 150 vierkante centimeter reflecterend materiaal, ergens tussen de middel en de nek. Het materiaal kan deel uitmaken van de jas, zoals nu al bij de meeste nieuwe kleding, maar een simpele reflecterende armband van twee euro mag ook."

"De aangekondigde maatregel moet in gaan op 1 januari 2013 en moet dan van toepassing worden op iedere motorrijder, zoals het nu lijkt dus ook op toeristen, op een motorfiets van meer dan 125cc. Tegen die tijd hebben we echter een nieuwe regering in Frankrijk en de FFMC zal er alles aan doen op deze maatregel te bestrijden."

Motorrijders zijn in Frankrijk al verplicht met licht aan te rijden. Daarnaast moeten ze vier reflecterende stickers op de helm hebben. Zitten die stickers er niet dan volgt een boete die gelijk staat aan zonder helm rijden.

Meer informatie is te lezen op www.mag-nl.org. Van deze site is ook de prachtige (ahum) afbeelding afkomstig.

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.