zondag 24 september 2023

Reflectiekleding verplicht in Frankrijk

Nog elf maanden en dan is de verplichtstelling van fluorescerende kleding in Frankrijk een feit. De FFMC, de Franse zusterorganisatie van de MAG,  heeft hierover natuurlijk veel vragen gekregen. Frédéric Jeorge van de FFMC legt uit en helpt meteen een misvatting uit de wereld. “Het hoeft geen fluorescerende of reflecterende jas te zijn.”

“De huidige aankondiging, het is nog geen wet, praat over 150 vierkante centimeter reflecterend materiaal, ergens tussen de middel en de nek. Het materiaal kan deel uitmaken van de jas, zoals nu al bij de meeste nieuwe kleding, maar een simpele reflecterende armband van twee euro mag ook."

"De aangekondigde maatregel moet in gaan op 1 januari 2013 en moet dan van toepassing worden op iedere motorrijder, zoals het nu lijkt dus ook op toeristen, op een motorfiets van meer dan 125cc. Tegen die tijd hebben we echter een nieuwe regering in Frankrijk en de FFMC zal er alles aan doen op deze maatregel te bestrijden."

Motorrijders zijn in Frankrijk al verplicht met licht aan te rijden. Daarnaast moeten ze vier reflecterende stickers op de helm hebben. Zitten die stickers er niet dan volgt een boete die gelijk staat aan zonder helm rijden.

Meer informatie is te lezen op www.mag-nl.org. Van deze site is ook de prachtige (ahum) afbeelding afkomstig.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image