maandag 13 mei 2024

Ride to Match: Motorrijders zetten zich in voor stamceldonatie

In een uniek initiatief genaamd ‘Ride to Match’ bundelen Alex Van Leeuwen en Marco van den Besselaar hun krachten om aandacht te genereren voor het belang van nieuwe stamceldonoren. Samen met Stichting Matchis, het Nederlands centrum voor stamceldonoren, maken zij op 26 mei 2024 een rit van ongeveer 2500 km langs de grenzen van Nederland.

Het doel van deze inzamelingsactie is om niet alleen het bewustzijn over stamceldonorschap te vergroten. De rit moet ook financiële steun bieden aan Matchis, omdat elke nieuwe stamceldonorregistratie meer dan 35 euro kost.

Ride to Match 2024: motorrijden voor MDS en AML-behandelingen

Dat zo’n inzamelingsactie van cruciaal belang is, blijkt uit de persoonlijke motivatie van Alex Van Leeuwen. Zijn 13-jarige neefje lijdt aan de zeldzame ziekte MDS/AML, waarbij de kans op overleving zonder een beenmergdonor vrijwel nihil was. Dankzij Stichting Matchis heeft hij uiteindelijk een geschikte donor gevonden, waardoor zijn gezondheidssituatie “redelijk” is verbeterd. Dit voorbeeld toont echter ook aan hoe moeilijk het is om een geschikte donor te vinden binnen het beperkte aantal donoren wereldwijd – slechts één persoon bleek een match te zijn.

Het verhaal van de 3-jarige Rachelle uit België, die tot op heden nog geen stamceldonor heeft kunnen vinden, onderstreept de urgentie nog meer. Zonder deze donor is de toekomst voor haar zeer somber. Deze schrijnende situaties motiveren Van Leeuwen en Van den Besselaar om anderen bewust te maken van het belang van stamceldonorschap en daarmee stichting Matchis te steunen, met als oproep aan het publiek: word stamceldonor en/of doneer!

De rit

Maar hoe gaan Van Leeuwen en Van den Besselaar precies te werk? In een zevendaagse motorrit rijden ze langs bijna alle landsgrenzen van Nederland. Hierbij krijgen zij de motoren gesponsord door CFMoto. De route begint in Delden of Hengelo en omvat verschillende etappes van zuid naar west en van noord naar oost. Tijdens deze tocht zullen ze diverse sponsoren en andere locaties bezoeken die dit initiatief een warm hart toedragen. De precieze start- en eindpunten zullen op een later moment bekend worden gemaakt.

Nu verkrijgbaar in Nederland: CFMoto 800NK Sport

De geplande route ziet er als volgt uit:

Dag 1: Delden-Heerlen

Dag 2: Heerlen-Tilburg

Dag 3: Tilburg-Dishoek

Dag 4: Dishoek-Hoek van Holland

Dag 5: Hoek van Holland-Harlingen

Dag 6: Harlingen-Winschoten

Dag 7: Winschoten-Delden

Hoe kan jij helpen?

Je kunt de actie op verschillende manieren ondersteunen. Van het opzetten van een eigen team(activiteit), het meerijden op je eigen motor of gewoon simpel weg geld doneren via de website van Ride to Match. Hieronder staan diverse mogelijkheden voor je op een rijtje:

  • Eigen actie aanmaken: Je kunt zelfstandig of als school, sportclub etc. een actie beginnen om ons initiatief te ondersteunen. Jullie krijgen een eigen sponsorpagina en alle opbrengsten worden gelijk aan onze actie gekoppeld.
  • Een dagticket kopen en meerijden: Je kunt solo een dag meerijden op je eigen motor en een dagticket kopen € 14,-. Je kunt ook onderweg aansluiten en een klein stukje meerijden.
  • Een eigen team oprichten om mee te rijden: Misschien zijn er binnen jouw vriendengroep meerdere mensen die motorrijden en mee willen doen? Hoe leuk is het dan om een eigen team op te richten en mee te rijden. Of je wilt je aansluiten als motorvereniging. Hoe leuk is het om dan een eigen teampagina te hebben. Een ander voordeel is dat je met een eigen teampagina je ook nog extra sponsorgeld binnen kunt halen. Maar is absoluut geen verplichting.
  • Aansluiten bij een bestaand team: Je kunt je aansluiten bij een team en een dag meerijden op je eigen motor.
  • Etappesponsor worden: Wordt etappesponsor voor € 350,-. Als etappesponsor word je vermeld op diverse (social) mediakanalen. Er zijn per dag 4 plekken beschikbaar dus wees er snel bij en mail alex.vanleeuwen@me.com 06-11782914

Wil je op een andere manier sponsoren neem dan contact op met: alex.vanleeuwen@me.com 06-11782914.

Jesse Busser
Jesse Busser
Jesse Busser werd op 27 januari 1998 geboren en had tijdens zijn vroege jeugd niet al te veel met tweewielers. Daar kwam spectaculair verandering in toen hij op zijn zestiende begon met scooterrijden. Toentertijd was de motor die hij later wilde rijden een Moto Guzzi Griso 750, maar nu is hij niet meer weg te slaan van zijn Suzuki DL-1000 V-Strom.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen