Rijbewijs gehaald? Meteen weer inleveren!

Eindelijk ben je er dan, je hebt de leeftijd en neemt motorrijles. Na het examen lijken de eerste paar dagen dat het rijbewijs wel al is aangevraagd, maar nog niet geleverd, wel weken te duren. Als het eindelijk zover is kan het feest past echt beginnen. Voor een motorrijder uit Deventer was het ook weer snel afgelopen toen hij in zijn eerste motorrit maarliefst acht overtredingen beging.

De 20-jarige man begon zijn eerste dag met rijbewijs met een wheelie. Wel best knap voor een beginnend rijder. Helaas voor de motorrijder deed hij dit onder het oog van oom agent, waardoor een achtervolging begon. Vervolgens reed de man dwars over een rotonde en met zestig á zeventig kilometer per uur waar 30 was toegestaan. De man gaf geen richting aan en reed vervolgens met 120 kilometer per uur weg. 

Toen de motorrijder staande was gehouden kwam de politie erachter dat verlichting en richtingaanwijzers ontbraken en het kenteken onleesbaar was. Het gevolg? Een boete voor de snelheid en de wheelie en twee eveneens dure rijbewijspunten. Daarnaast zal de motorrijder verplicht een zogenaamde educatieve maatregel moeten volgen. Hopelijk heeft de motorrijder toch genoten van zijn eerste dag met rijbewijs. 

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.