zondag 25 februari 2024
HomeVideoMotoMe Motor TV: Aflevering 41 - S4/01

MotoMe Motor TV: Aflevering 41 – S4/01

-

Bekijk meer van MotoMe op http://www.motome.nl
Volg MotoMe ook op Facebook: http://www.facebook.com/motometv
Volg MotoMe op Instagram: http://www.instagram.com/motometv

Kawasaki Z900: Badr Hari met tafelmanieren

De nieuwe Z900 spiegelt zich aan een rij illustere iconen. De Z1 ofwel Z900 uit ‘72, de GPz900 ofwel de eerste Ninja. Dat belooft wat. Zelf hanteert Kawasaki de term ‘Refined Raw’ als het om deze motorfiets gaat. Dus.. is het nou de opvolger van de Z800?, de vervanger van de Z1000? Of is het een compleet andere motorfiets? Een nieuwe weg voor Kawasaki wellicht? In het mooie Andalusië reed Bart tijdens met, volgens eigen zeggen, de Badr Hari onder de motorfietsen, maar dan met tafelmanieren.

Honda Fireblade: 25 jaar evolutie

Het Autódromo Internacional do Algarve, in de volksmond ook wel circuit Portimão genoemd. Gelegen in het mooie Portugal vormt dit circuit het decor voor de introductie van de 2017 Honda Fireblade. Het 25 jarige jubileum dus, want in 1992 werd deze motorfiets, als 900cc versie, voor het eerst geïntroduceerd. Wat die 25 jaar aan technische innovaties heeft opgeleverd? Hoe zich dat vertaalt naar het rijgedrag? Dat zochten Joost en Bart uit, want ondanks zijn gebrek aan circuitervaring mocht Bart toch de baan op. Met privé voorrijder Freddie Spencer in dit geval.

Carlo Mascini: de jeugd heeft het verleden

Carlo Mascini. 24 jaren jong, maar nu al verslingerd aan motorfietsen uit de jaren 70. Zonder enige vorm van sleutelervaring begon Carlo aan het begin van zijn motor-carrière aan het opknappen van een klassieke Honda CB250 uit 1977. Nu inmiddels staat de tuin vol met onder andere een Kawasaki Z1000 en een Suzuki GT380. Om over het nieuwste project, een Kawasaki Samurai, maar te zwijgen. Wat vindt moeders daar nou van?

Maikel Sneek
Maikel Sneek
Visueel ingestelde allround creative die sinds 2014 actief is in de motorbranche. Brengt voor Motor.NL offline en online samen.