Rijbewijsregels hadden anders gekund

Ja, dat is even lekker. Als je in Nederland een ‘zwaarder’ motorrijbewijs wilt halen, moet je daarvoor examen doen. Maar Europa vindt het ook prima als je dat doet met een aanvullend examen en/of extra lesuren. Een aantal landen doet beide, andere kiezen voor 10 tot 15 uur extra lesverplichting per leeftijdstrede. Dit meldt de RAI Vereniging.

De RAI Vereniging heeft bij de Tweede Kamer zelfs een aantal suggesties voor aanpassing gedaan. Eén hiervan was er op gericht rijschoolhouders niet met forse uitvoeringskosten te confronteren. De andere suggestie was er op gericht om jonge motorrijders via verkeerseducatie op een verantwoorde wijze kennis te laten maken met verschillende vermogenscategorieën. Op deze manier zou je onder andere een jaar eerder ´vol vermogen´ kunnen rijden en veel examenkosten besparen.

Hoewel er dus niet geluisterd is naar de RAI blijft de Rijwiel en Automobiel Industrie de invoering van de nieuwe regels nauwlettend volgen en desnoods wederom proberen in te grijpen. Wij volgen het op de voet.

Foto: ANP

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.