zaterdag 20 april 2024

Rijbewijsregels hadden anders gekund

Ja, dat is even lekker. Als je in Nederland een ‘zwaarder’ motorrijbewijs wilt halen, moet je daarvoor examen doen. Maar Europa vindt het ook prima als je dat doet met een aanvullend examen en/of extra lesuren. Een aantal landen doet beide, andere kiezen voor 10 tot 15 uur extra lesverplichting per leeftijdstrede. Dit meldt de RAI Vereniging.

De RAI Vereniging heeft bij de Tweede Kamer zelfs een aantal suggesties voor aanpassing gedaan. Eén hiervan was er op gericht rijschoolhouders niet met forse uitvoeringskosten te confronteren. De andere suggestie was er op gericht om jonge motorrijders via verkeerseducatie op een verantwoorde wijze kennis te laten maken met verschillende vermogenscategorieën. Op deze manier zou je onder andere een jaar eerder ´vol vermogen´ kunnen rijden en veel examenkosten besparen.

Hoewel er dus niet geluisterd is naar de RAI blijft de Rijwiel en Automobiel Industrie de invoering van de nieuwe regels nauwlettend volgen en desnoods wederom proberen in te grijpen. Wij volgen het op de voet.

Foto: ANP

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen