Ten Kate Racing Products naar MotoGP

Net voor de kerstdagen heeft Ten Kate Racing Products met het Gresini MotoGP-team een contract getekend om voor 2012 de blokken en elektronica voor de Gresini CRT-machine te gaan leveren. Ten Kate Racing Products is hiermee dus officieel MotoGP-leverancier. Een bijzonder moment in de toch al bijzondere geschiedenis van het bedrijf uit Nieuwleusen.

Ten Kate Racing Products zal als basis het Ten Kate CBR1000RR Superbike-blok gebruiken, dat gedurende het seizoen natuurlijk verder doorontwikkeld moet worden. Ook de elektronica wordt geleverd door Ten Kate Racing Products. Denk daarbij aan het vanaf Imola zo succesvol ingezette fly-by-wire, ontwikkeld door Ten Kate Racing en het Engelse Cosworth.

Omdat de ontwikkeling van de CRT-motoren nog in een erg  pril stadium verkeerd, waren zowel Gresini Racing als FTR uiterst geïnteresseerd in een samenwerking met Ten Kate Racing Products. De goede basis voor blok en elektronica zal namelijk  het ontwikkelingswerk aan het chassis bespoedigen.

Gresini rijdt in 2012 met één CRT-coureur, Michele Pirro. Nederlanders kennen Pirro voornamelijk van het 2010-seizoen toen hij voor Ten Kate reed in het WK Supersport en op Imola won.

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?