13 C
Nederland
vrijdag 12 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Ten Kate Racing Products naar MotoGP

Net voor de kerstdagen heeft Ten Kate Racing Products met het Gresini MotoGP-team een contract getekend om voor 2012 de blokken en elektronica voor de Gresini CRT-machine te gaan leveren. Ten Kate Racing Products is hiermee dus officieel MotoGP-leverancier. Een bijzonder moment in de toch al bijzondere geschiedenis van het bedrijf uit Nieuwleusen.

Ten Kate Racing Products zal als basis het Ten Kate CBR1000RR Superbike-blok gebruiken, dat gedurende het seizoen natuurlijk verder doorontwikkeld moet worden. Ook de elektronica wordt geleverd door Ten Kate Racing Products. Denk daarbij aan het vanaf Imola zo succesvol ingezette fly-by-wire, ontwikkeld door Ten Kate Racing en het Engelse Cosworth.

Omdat de ontwikkeling van de CRT-motoren nog in een erg  pril stadium verkeerd, waren zowel Gresini Racing als FTR uiterst geïnteresseerd in een samenwerking met Ten Kate Racing Products. De goede basis voor blok en elektronica zal namelijk  het ontwikkelingswerk aan het chassis bespoedigen.

Gresini rijdt in 2012 met één CRT-coureur, Michele Pirro. Nederlanders kennen Pirro voornamelijk van het 2010-seizoen toen hij voor Ten Kate reed in het WK Supersport en op Imola won.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen