Rossi rijdt La Panoramica op een Yamaha XJR1300 Custom

Het gebeurt niet vaak dat je Valentino Rossi op de openbare weg ziet. Maar de Doctor heeft eind vorig jaar een korte video over zijn Yamaha XJR1300 online gezet. Hij rijdt de Yamaha op La Panoramica, die weg die hem als coureur mede heeft gevormd.

Sprekend over het stukje asfalt dichtbij zijn geboortestad van Tavulia, zegt Rossi: ‘Dit is La Panoramica, een heel belangrijke weg voor mij: hier ben ik opgegroeid en hier ben ik coureur geworden. Het is de weg die ik altijd heb gereden, al sinds ik nog jong was en op  50cc-scooters reed. Het is de weg die de provincies Emilia-Romagna en de Marche met elkaar verbindt.’

De aangepaste Yamaha XJR1300 is gemaakt met twee van Rossi’s belangrijkste passies in gedachten: rijden op de weg en jagen op de flat track. Hij liet zich daarbij inspireren door de iconische TZ 750, die wereldberoemd werd door Kenny Roberts. De Yamaha werd ontworpen door Rodolfo Frascoli, die een standaard XJR1300 als basis gebruikte en er een heleboel trucjes aan toevoegde om er een serieuze machine van te maken.

Om de flat track in de motor te onderstrepen, verwijderde Frascoli een van de twee voorremschijven. Op de nieuwe velgen legde hij semi-offroad banden met mildere noppen. De Yamaha heeft nieuwe Ohlins vorken en schokbrekers, een 4-in-2 Akrapovic uitlaatsysteem en de koplampen van een R1.

Check de officiële website van Rossi

[sgpx gpx=”/wp-content/uploads/gpx/racebaan_van_Rossi.GPX”]

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Rijdt al heel lang motor. Is niet zo geïnteresseerd in de motor zelf, maar wel in wat-ie kan. Sterke voorkeur voor allroads, maar hypernakeds zijn ook niet te versmaden. En natuurlijk classics vanwege de techniek én de aaibaarheid. Rijdt zo'n 40.000 km per jaar. Heeft drie motoren, waarvan één woon-werk. Bezit zelf geen auto.

Misschien vind je dit ook interessant?