vrijdag 19 juli 2024

Royal Enfield Bullet 350 gaat terug in de tijd, vooruit naar de toekomst

Royal Enfield onthult met trots zijn nieuwste Bullet 350, als een eerbetoon aan de rijke erfenis van dit model. De Bullet heeft zijn oorsprong in 1932 en is daarmee ’s werelds langstlopende model in productie. Daarnaast telt hij ook meer dan een miljoen exemplaren die momenteel op de wegen rondrijden. De nieuwe versie is opnieuw gebouwd met het bewezen J-Platform motorblok.

De Bullet 350 van is aangedreven door de moderne 349cc luchtgekoelde ééncilinder motor. Deze was eerder te vinden in de Meteor, Classic en HNTR. Deze motor met brandstofinjectie levert 20,2 pk bij 6100 tpm en 27 Nm koppel bij 4000 tpm, wat resulteert in een indrukwekkend koppel bij lage toerentallen. De rijervaring wordt verder verbeterd door de geoptimaliseerde 5-traps versnellingsbak. Daarnaast is de Bullet uitgerust met 41 mm voorvorken, een voorband van 100/90 -19 en een 300 mm schijfrem aan de voorkant. Aan de achterzijde heeft hij een bredere band van 120/80-18 en een 270 mm schijfrem.

Het chassis is opnieuw ontworpen voor verbeterde rijeigenschappen en wendbaarheid. Het is sterker dan zijn voorgangers, wat meer vertrouwen geeft bij hogere bochtsnelheden en een stabielere ervaring op rechte wegen biedt. Het comfort is verder gewaarborgd door een herziene versie van het enkele zadel.

Schot in de Roos: Royal Enfield’s Shotgun 650 klaar voor actie in 2024

Bullet voor Europa

Voor de Europese markt biedt de Bullet 350 van 2023 twee handgemaakte edities. De Bullet Standard in de klassieke kleuren Zwart en Maroon, voorzien van twee-kanaals ABS, een schijfrem aan de achterzijde en hand gepinstripte tanks en onderdelen, gecombineerd met chromen en gouden badges. De Bullet Black Gold, een premium variant met een combinatie van mat en glanzend zwarte tank, koper- en goudkleurige 3D-badge, koperkleurige pinstriping en een zwart motorblok en componenten. Deze wordt ook geleverd met twee-kanaals ABS en een schijfrem aan de achterzijde.

Beide Europese edities zijn uitgerust met een kenmerkende 13-liter druppeltank. Daarnaast hebben ze de traditionele Royal Enfield casquette met een gloednieuwe koplamp. Eigentijdse toevoegingen zijn onder andere het nieuwe digi-analoge instrumentenpaneel met een LCD-informatie-display en een handig USB-oplaadpunt onder het stuur.

Bullet 350 van Royal Enfield
Royal Enfield Bullet 350 | (Foto: Royal Enfield)
Jesse Busser
Jesse Busser
Jesse Busser werd op 27 januari 1998 geboren en had tijdens zijn vroege jeugd niet al te veel met tweewielers. Daar kwam spectaculair verandering in toen hij op zijn zestiende begon met scooterrijden. Toentertijd was de motor die hij later wilde rijden een Moto Guzzi Griso 750, maar nu is hij niet meer weg te slaan van zijn Suzuki DL-1000 V-Strom.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen