zondag 1 oktober 2023

Schot in de Roos: Royal Enfield’s Shotgun 650 klaar voor actie in 2024

In 2021 kregen we al een hint van wat er in de pijplijn zat bij Royal Enfield. Eerst legde het Indiase merk de merknaam ‘Shotgun’ vast en vervolgens, werd tijdens de EICMA 2021 het doek van hun Bobber-concept, de SG 650, getrokken. Het volgende productiemodel dat uit de stal van Royal Enfield kwam, was daarentegen geen Shotgun 650, maar een Cruiser: de Super Meteor 650. Ondertussen zijn we twee jaar verder na de introductie van de SG 650 en is de naam Shotgun opnieuw opgedoken: aan het einde van augustus 2023 dook de modelnaam Royal Enfield Shotgun 650 namelijk op in de databank van de Amerikaanse Environmental Protection Agency (EPA).

Komt de eerste elektrische Royal Enfield uit in 2025?

De SG 650 Concept geeft ons alvast een goede voorproef van de Shotgun: een solozadel, voetsteunen in het midden geplaatst, en een stuur dat lager en verder naar voren is gepositioneerd dan op de Super Meteor.

De technische fundering wordt ontleend aan de vertrouwde 650cc, die ook terug te vinden zijn in Enfields Continental GT, Interceptor en Meteor. De 648cc Parallel-Twin levert 46,8 pk bij 7.250 tpm en een koppel van 52 Nm bij 5.650 tpm.

Officiële mededelingen zijn er nog niet, maar zeer waarschijnlijk zal de productieversie van de Royal Enfield Shotgun 650 zijn debuut zal maken op de EICMA 2023. Waarschijnlijk komt hij in 2024 op de markt en we hopen dat Nederland hier ook onder valt. Hoewel het productiemodel niet exact zal overeenkomen met het concept, zal de Shotgun sterk lijken op het SG 650 Concept.

(Foto: Royal Enfield)

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image