Royal Enfield introduceert vernieuwde Himalayan voor 2021

Royal Enfield kondigt de lancering aan van de 2021 Himalayan. De ADV die sinds 2016 wereldwijd menig motorhart heeft veroverd, krijgt een aantal nieuwe functies.

Natuurlijk behoudt de 2021 Himalayan z’n oorspronkelijke vorm, veelzijdigheid en duurzaamheid. Royal Enfield zou gek zijn hier at aan te veranderen. Maar er zijn wel extra functies gemonteerd om de rijervaring te verbeteren.

Uitschakelbaar ABS

Nieuw voor 2021 is een schakelbaar antiblokkeersysteem (ABS). Dat biedt de rijder meer controle tijdens een rit over uitdagende dirt roads. De nieuwe Himalayan heeft ook een vernieuwde achterrem. Het gevoel met de achterrem is groter waardoor de remweg zou worden verkort.

Verder is de zijstandaard verbeterd (op uitdrukkelijke wens van motorrijders) en heeft de Himalayan alarmverlichting. De nieuwe 2021 Royal Enfield Himalayan is verkrijgbaar in drie nieuwe kleuren, Lake Blue en Rock Red en Gravel Gray. De Snow White, Granite Black en Sleet bljven ook leverbaar.

De 2021 Royal Enfield is voorlopig alleen beschikbaar in de Verenigde Staten van Amerika.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.