vrijdag 3 februari 2023

Lancering van de Royal Enfield Meteor 350: 6 november

De lancering van de Royal Enfield Meteor 350 werd 4 tot 5 keer verschoven. Maar de verwachte introductiedatum is nu bekend. Op 6 november 2020 gaat het gebeuren.

De officiële lancering van de Royal Enfield Meteor 350 stond oorspronkelijk gepland voor april van dit jaar. Sindsdien zijn vele maanden verstreken. Nieuwe data kwamen voorbij, die uiteindelijk weer niet doorgingen. Corona heeft heel wat marketingplannen van motorproducenten in de war geschopt.

Royal Enfield Cruiser 650 niet eerder dan eind 2021

De Royal Enfield Meteor is een model dat terug gaat naar de jaren vijftig van de vorige eeuw. De Meteor is gebouwd rond een nieuw platform, het J1D-platform. Dat bestaat uit een dubbel wiegframe, schijfremmen en 2-kanaals ABS, telescoop voorvork en dubbele schokdempers aan de achterzijde. Eigenlijk op en top retro dus.

De Royal Enfield Meteor 350 wordt naar verwachting – nog niet officieel bevestigd – uitgerust met een BS6-conform 349cc blok. Dat haalt ongeveer 20 pk en 27 Nm koppel uit de eencilinder. De Meteor 350 komt beschikbaar in drie verschillende uitvoeringen. Elk uitvoering heeft wat meer accessoires en is duurder. De bevestigde namen voor die versies zijn: Fireball, Stellar en ten slotte Supernova. Mooie naam voor de duurste uitvoering.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen