zondag 19 mei 2024

Royal Enfield registreert ‘Royal Enfield Classic 650 Twin’ – handelsmerk vastgelegd

Royal Enfield heeft een handelsmerk geregistreerd voor een nieuwe naam – Royal Enfield Classic 650 Twin. Dat klopt, de prachtige retro-roadster, de Royal Enfield Classic 350, zal worden gelanceerd in een 650cc-versie.

De 650cc-roadster is al meerdere keren gespot en nu is de aanvraag voor het handelsmerk geregistreerd als ‘Formalities Chk Pass’, wat betekent dat het Indiase Trademark-register de documenten voor de aanvraag heeft geautoriseerd.

Nieuwe toer- en verhuurmogelijkheden over de hele wereld met Royal Enfield

Omdat de motor al is gespot, weten we dat hij zeer veel lijkt op de lassic 350. Hij heeft een vergelijkbare koplamp, een druppelvormige brandstoftank en een gedeeld zadel. Op basis van de positie van het stuur en de centrale voetsteunen zal de rijpositie ook rechtop zijn, net als bij de 350.

De motor zal worden uitgerust met dezelfde 648cc-twin lucht/olie-gekoelde motor, die 47,45 pk en 52 Nm produceert, zoals de andere 650 cc motoren. Om echter in te spelen op de ontspannen, relaxte sfeer van de Classic, zal de motorafstelling waarschijnlijk iets anders zijn. Hij heeft dubbele uitlaten die er erg stijlvol uitzien met hun chroomafwerking.

Overigens betreft de foto boven dit bericht een ‘computer-illustratie’ uit 2018 van het in India gevestigde SRK Designs. Kennelijk wordt er al zes jaar gefantaseerd over een Classic 650. Nu heeft het er alle schijn van – als we Indiase sites moeten geloven – dat dit model er eindelijk aan komt.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen