Ruim 600 km/u op de motor?

Het wereldsnelheidsrecord verbreken op de motor. Nouja, echt een motor is het niet. Maar het heeft wel twee wielen en het gaat snel. Heel snel. Hoe snel? Meer dan 606,3 kilometer per uur. Althans, dat is het doel. Hiervoor worden twee Triumph Rocket III motoren gebruikt met een gecombineerd vermogen van een onwaarschijnlijke hoge 1000 pk. Niemand minder dan Guy Martin gaat het proberen, op de zoutvlakten van Bonneville in de Verenigde Staten.RocketDe Triumph Infor Rocket Streamliner, zoals de speciaal voor dit doel gefabriceerde ‘motor’ heet, is maarliefst acht meter lang en bestaat vooral uit kunststof als carbon en kevlar. Het huidige record staat dus op een ruime 600 kilometer per uur en is in handen van ene Rocky Robinson. 

Vies van snelheid is Guy Martin in ieder geval niet. De Isle of Man TT-legende brak eerder al het snelheidrecord met een bobslee en deed hetzelfde op een ‘Wall of Death’ met ruim 125 km/u. Triumph is niet duidelijk over de dag waarop het gaat plaatsvinden. Wel zijn zij deze week al begonnen met testen. Meer lees je hier. Wij wensen hem ieder geval veel succes! 

 

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.