donderdag 18 april 2024

Wereldreis per elektrische motor

‘De wereld laten zien waartoe elektrisch vervoer in staat is.’ Met dat doel wil STORM Eindhoven de wereld rond gaan in 80 dagen op hun zelfgebouwde elektrische motoren. Het team bestaat uit 23 studenten van de Technische Universiteit Eindhoven. Afgelopen zondag 14 augustus is het team tijdens een evenement vanuit het centrum van Eindhoven vertrokken voor hun STORM World Tour.

Na twee jaar voorbereiding begonnen de studenten van STORM Eindhoven aan de reis van 26.000 kilometer. De gehele route is tot op de dag precies uitgestippeld en verkend. De reis voert over het noordelijk halfrond, beginnend in Europa en via Centraal-Azië en Noord-Amerika weer eindigend in Eindhoven op 2 november. 

Het team zal rijden op twee elektrische toermotoren die in hun ogen het toonbeeld zijn van hoe elektrisch vervoer zou moeten zijn: stil, efficiënt en met voldoende actieradius. De motoren hebben een topsnelheid van 160 km/uur en kunnen 380 kilometer rijden zonder opladen, dankzij het door de studenten zelf ontworpen batterijpakket. Deze bestaat uit 24 losse cartridges die goed zijn voor maximaal 28,5 kWh aan energie. Deze batterijen kunnen binnen zeven minuten worden vervangen voor een volgeladen batterijenpakket.

Elke dag worden de batterijen van de motoren opgeladen via het lokale elektriciteitsnet, bij bedrijven, universiteiten of mensen thuis. Ze vormen met elkaar het zogeheten ‘STORM Grid’. Ook neemt het team deel aan lokale evenementen gedurende de reis. Zo hoopt het team de wereld te overtuigen van de potentie van elektrische mobiliteit.Storm EindhovenDe STORM World Tour is gedurende de 80 dagen live te volgen via een dashboard op de website van het team en via social media (#storm80days). Het team doet verslag van hun reis in de vorm van blogs, vlogs, foto’s en bijna dagelijkse video-updates.

 

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen