Ruim 8 miljoen verkeersboetes in 2014

8.306.094: precies zoveel verkeersovertredingen zijn er in 2014 geconstateerd in het verkeer. Een flink aantal, maar toch ook veel minder dan in 2013. Toen werden er 10.334.619 verkeersboetes uitgedeeld.

Het merendeel van de verkeersboetes werd opgelegd wegens het overtreden van de maximum snelheid. In 2014 ging het om 6.730.443 geconstateerde snelheidsovertredingen, tegen 8.442.360 in 2013. In 2014 zijn 1.799.216 snelheidsovertredingen geconstateerd middels een trajectcontrole. Een jaar eerder werden nog door trajectcontroles nog 2.159.897 boetes voor te hard rijden opgelegd.

Dat het aantal boetes lager uitvalt komt vooral doordat een aantral trajectcontroles langere tijd niet functioneerde en vele verouderde analoge flitspalen zijn vervangen door digitale palen. Hierdoor waren de palen langere tijd niet in gebruik. Daarnaast stelt de politie trouwens dat er minder is geflitst doordat veel mobiele radarapparatuur is vervangen. Hiervan hebben we helaas geen cijfers.

 

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.