dinsdag 16 april 2024

Grote opkomst verwacht voor Máxima’s Helden Kerstrit

Morgen vindt in hartje Utrecht de derde editie plaats van ‘Máxima’s Helden Kerstrit’. Hiervoor trotseren naar verwachting ruim tweehonderd motorrijdende mannen en vrouwen uit alle delen van Nederland en België de kou en wind om deel te nemen.

Zij zullen verkleed als Kerstman of -vrouw of als Superheld verzamelen op Mariaplaats. Gezamenlijk zal er een rit door de stad gereden worden. Als belangrijke tussenstop brengen we een bezoek aan het Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie.

In de afgelopen weken is er geld opgehaald om het activiteitenfonds van het ziekenhuis te ondersteunen. De doelstelling was 20.000 euro, maar alles wijst er op dat dit bedrag ook dit jaar weer overschreden zal worden.

Dit raakte me diep en met vijftien man van de ‘Amsterdam Classic Riders’ hebben we in een week 1.500 euro opgehaald en een rit door Utrecht gereden. In 2018 is het gegroeid naar ruim tachtig deelnemers – ondanks de sneeuwval. De opbrengst kwam uit op ruim 14.000 euro, bij elkaar gebracht door net over de tweehonderd donaties.

Dit jaar schatten we het aantal deelnemers op ruim tweehonderd. Op het moment van schrijven is er al 16.000 euro binnen van meer dan 350 gulle gevers. De actie loopt nog tot 31 december door. We durven daarmee uit te zien naar een opbrengst hoger dan de doelstelling.

De actie rondom de Kerstrit wordt georganiseerd door Ron Betist van Bike Brewers en zijn compagnon Maurizio Magnano – een uit Italië afkomstige, in Utrecht woonachtige ondernemer.

Kijk voor meer informatie over de Máxima’s Helden Kerstrit eens bij onderstaande links

Foto: Sanne Irene Veenstra / Sanny Views

Nick Enghardt
Nick Enghardt
Nick Enghardt, geboren op 14 december 1989. Druktemaker, techniek-nerd, liefhebber van oude motoren en een eindeloze bron van nutteloze (motor)feitjes. Werkt haast net zo lief aan zijn motoren als hij erop rijdt. Behalve dat Nicks motoren niet zelden stuk voor stuk stilstaan. Gelukkig maar dat hij MotorNL-testredacteur is en er dus altijd wel een nieuwe motor te testen valt.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen