13 C
Nederland
vrijdag 12 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Ryvid Anthem uit USA wil gemak bevorderen

Ryvid heeft zijn Anthem elektrische motorfiets onthuld, met als doel rijplezier te combineren met gemak en ergonomie. Ryvid is een Amerikaans bedrijf gevestigd in Irvine, Californië, en hun Anthem motorfiets is, volgens hun website, ‘een compleet nieuwe kijk op EV-mobiliteit op twee wielen’.

De fiets is voorzien van Ryvid’s eigen technologie, waaronder een roestvrijstalen chassis, verstelbare rijhoogte (Ergo-Easy) en een verwisselbare accu.

Het is niet ongewoon in 2022 om motorfietsen te voorzien van met verstelbare onderdelen. Daarmee kun je de ergonomie voor verschillende motorrijders aanpassen in een poging om de toegankelijkheid te vergroten. De veervoorspanning, bijvoorbeeld, is vaak instelbaar op de achterschokdemper. Maar bij de Ryvid Anthem vinden we een verstelbare zadelhoogte, wat betekent dat de fiets comfortabel moet zijn voor mensen met verschillende verticale afmetingen. Ryvid noemt dit ‘Ergo-Easy’ en hiermee kan het zadel van de Anthem worden versteld tussen 762 mm en 863,6 mm.

Dit is natuurlijk helemaal niet nieuw. Er zijn aftermarket-onderdelen waarmee je de hoogte van je motorfiets ook kunt veranderen als je hem bijvoorbeeld iets hoger of korter wilt. Maar de Anthem heeft deze mogelijkheid al vanuit de fabriek. De instelbaarheid van de Anthem strekt zich ook uit tot de eindaandrijving en de vering. De eindaandrijving is instelbaar, zodat de motor optimaal presteert, zowel bij het van verkeerslicht naar verkeerslicht spurten in de stad, als bij het cruisen op de open weg. De voorvering heeft instelbare demping, net als de achterschokdemper.

Onthuld! CCM’s nieuwe Classic Tracker

Maar erg lang zul je niet rijden. De batterij van de Anthem heeft een capaciteit van slechts 4,3 kWh, wat betekent dat je in de ‘Eco Mode’ niet verder komt dan zo’n 120 km. In de ‘Sport Mode’ – die het regeneratieve remmen van de motor uitschakelt – val je na 80 km stil.

De motor van de Anthem produceert een piekkoppel van 72 Nm, wat betekent dat je de topsnelheid van 160 km/u vrij snel kunt bereiken; de Anthem weegt inclusief accu slechts 109 kg.

Ryvid verkoopt de Anthem voor zo’n € 7.650,- ($7.800) en als je in de VS woont en nu bestelt, krijg je zo’n € 488,- ($500) korting krijgen op de verzendkosten. De levering wordt verwacht in de zomer van 2023.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen