dinsdag 5 december 2023

‘s Werelds langste wheelie op een motor met de handen los!

Het record stond 17 jaar lang op 89 meter, tot Rohitesh Upadhyay, een freestyle rijder uit India, het voor elkaar kreeg om het te verbreken. En niet zo’n beetje ook, hij kwam namelijk tot 567 meter! Hoe dan? We begrijpen het niet. Geeft-ie gas op afstand of heeft-ie het gas vastgezet? En de 9:38-lange video van Guinness World Record helpt ook niet echt aangezien Rohitesh’s prestatie slechts duurt van 0:15 tot 0:27. Maar dat blijkt niet helemaal slecht te zijn. Er zijn opnames die nog korter duren, zoals een vrouw die ’s werelds snelste tijd om een Capri Sun te drinken verbreekt, of die Canadese die meeste Jenga-blokken bovenop één Jenga-blok weet te stapelen. Of een golfbal die wordt opgevangen door een rijdende BMW-cabrio. Het komt allemaal voorbij in een drieminuten durende video. Best vermakelijk.

Tussen al het ontmoedigende nieuws over corona, nu toch ook een positief bericht uit het grootste schiereiland ter wereld. Rohitesh Upadhyay, een jonge Sportbike Freestyle-rijder uit Udaipur, Rajasthan in India is ingeschreven in het Guinness World Book of Records met de titel van Longest No Hands Motorcycle Wheelie. Deze verbazingwekkende prestatie werd al gerealiseerd aan het einde van 2019. De aanvaarding van het record vond twee weken geleden plaats. Reken maar dat jet feest was in Udaipur.

De truc van Rohitesh Upadhyay wordt beschouwd als een van de moeilijkste trucs onder de verschillende soorten wheelies. Hoewel de naam enigszins voor zichzelf spreekt, moest de rijder het voorwiel van de motorfiets optillen en moest hij zijn beide handen tegelijkertijd loslaten. Hij moest dezelfde houding aanhouden vanaf een startlijn tot een zo groot mogelijke afstand. Verbazingwekkend is dat dit record eerder op 89 meter stond totdat Rohitesh erin slaagde 567 meter te halen, wat bijna zes keer de oorspronkelijke afstand is! Je begrijpt dan ook hoe moeilijk het nieuwe record is, anders had het nooit 17 jaar standgehouden.

Bekijk hier zijn vermelding in het Guinness World Book of Records.

Rohitesh is al behoorlijk gedecoreerd met twee wereldrecords. Hij heeft ook nog een nationaal record op zijn naam staan. Hij heeft een carrière van meer dan tien jaar achter de rug en die verdiensten spreken natuurlijk boekdelen over hem. Rohitesh was vorig jaar in het nieuws voor dezelfde titel die werd bekrachtigd door International book of records (IBR) en Golden Book of Records (GWR). Een Guinness World Book of Record is tot nu toe de grootste pluim op zijn hoed.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image