Saroléa SP7 naar Spa

Het mag dan een hypermoderne, elektrische motorfiets zijn, het oude merk Saroléa is net zo Belgisch als het evenement zelf en aangezien geen enkel land zonder vaderlandsliefde is, moet je het de Belgen maar vergeven dat ze op een klassieker evenement van formaat, de Saroléa SP7 als eregast binnenhalen. 

En waarom ook niet? Het evenement Bikers’ Classics is verworden van een demo met klassieke ex-GP machines en hun rijders, tot een van de grootste klassiekerevenementen ter wereld waar je ook zelf met je klassieker de baan op kunt en waar ondertussen een dermate breed programma is opgezet, dat de oorspronkelijke demo’s nog maar een klein deel van het hele gebeuren uitmaken.
Een evenement van formaat met een hoeveelheid legendarische motorfietsen (en rijders) waar je duizelig van wordt en dat bovendien op een van de mooiste circuits ter wereld.

En als je het vanuit dat licht beschouwt, is de Saroléa SP7 de perfecte ambassadeur die historie en toekomst verenigd. De elektrische motorfiets maakte enkele weken terug zijn opwachting in de Isle of Man TT en zette zichzelf meteen op de kaart als snelste Europese machine in de TT Zero klasse en bovendien als snelste nieuwe elektrische motorfiets in 2014, waarbij en passant als een van de weinige teams het 90 mijl per uur-record werd verbroken.

Het merk Saroléa zelf stamt al uit 1850 en laat zich noteren als eerste Belgische motormerk.

Bron en foto’s: www.bikersclassics.be

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.