zaterdag 24 februari 2024

Seiko en Honda maken special edition Super Cub horloge

De nieuwe Seiko 5 serie krijgt een speciale Honda Super Cub geïnspireerde kleurstelling. Er zullen wereldwijd slechts 6.000 exemplaren worden gemaakt. De 5 Sports-lijn van Seiko is een hoeksteen voor het Japanse merk, dat klanten kwaliteitsuurwerken biedt tegen prijzen die niet zoveel kosten als een gloednieuwe motorfiets.

Dit is niet de eerste keer dat Seiko samenwerkt met een Japans motormerk. Kawasaki liet een speciale editie van de Alpinist maken samen met een ander model, en ook dat was een gelimiteerde oplage van uurwerken.

Seiko 5 Sports

Nu is het de beurt aan Honda, maar het blijft groen. De Seiko 5 Sports line-up kreeg onlangs een revamp, met een meerderheid van de modellen met een kast die gebaseerd is op het legendarische Seiko SKX007 duikhorloge. Wat betreft de specificaties, het krijgt het 4R36 uurwerk dat voorzien is van hacking, handopwinding en dag-datum complicaties. De kast heeft een saffierglas en een waterdichtheid van 100 meter.

Deus Ex Machina en Breitling maken uniek horloge

Hoewel deze specificaties worden gedeeld door de limited edition en een aantal algemene varianten van Seiko in de 5 Sports lijn, heeft het horloge veel details die echt in het thema van de Honda Super Cub passen. Als je naar de 12 uur positie kijkt, zie je dat de bovenste uurmarkering lijkt op de koplamp van de beroemde scooter. Op de posities 11 en 2 uur ziet u twee ronde uurmarkeringen in oranje gekleurd, misschien een visuele knipoog naar richtingaanwijzers. Alle andere uurmarkeringen zijn vierkant of rechthoekig van vorm, waardoor de ronde markeringen nog meer opvallen.

De wijzerplaat is tweekleurig met groen in het midden en crème aan de zijkanten, net als de voorkant van de Super Cub. Op de 6 uur positie vindt u een mooi Super Cub embleem dat u zeker niet zult vinden in een standaard Seiko 5. Er zijn ook andere knipogen naar het model waaronder de NATO band met de “Super Cub” branding erop gedrukt.

Details

Interessant is de achterkant van het horloge, waar Seiko het glas rood heeft gekleurd en het Super Cub-logo heeft aangebracht. Andere leuke details op dit horloge zijn een kroon met een brandstofmeter.

De prijs van deze speciale editie hangt af van uw plaatselijke distributeur, maar de Japanse prijs voor dit horloge is vastgesteld op 47.300 JPY (inclusief belasting), of ongeveer 310 euro. Als je dit model echt wilt hebben, moet je snel handelen, want er zullen wereldwijd slechts 6.000 exemplaren worden gemaakt, waarvan er 300 naar Japan gaan.

Seiko Honda Super Cub horloge
Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen