UPDATE: Snelste e-bike nu voor klant beschikbaar

Het is ‘eindelijk’ zover, Lightning Motorcycles heeft haar LS-218 aan de eerste klant geleverd. Na acht jaar ontwikkeling is de elektrische Superbike dus ready to go en is daarmee gelijk ook de snelste productiefiets met elektromotor. De naam heeft ie er zelfs aan te danken, want tijdens een snelheidsrecord werden 218 mijlen per uur op de klokken gezet. Dat is, niet schrikken, maar liefst 351 km/u. Het in San Carlos (Californië, waar anders…) gevestigde bedrijf is overigens tot dit product gekomen door er voornamelijk veel mee te racen. Zo won de LS-218 onder meer de Pikes Peak International Hill Climb in 2013, met specialist Carlin Dunne aan het stuur. 

Nu hun paradepaardje voor de eerste maal is verkocht, wil Lightning de line-up gaan vergroten met meer praktische modellen, die tevens minder moeten gaan kosten. De superbike kost namelijk 38.000 Amerikaanse dollar. Daarvoor krijg je echter wel een superieure motorfiets voor terug, die gebruik maakt van dure componenten. Zo tref je speciale Race Tech-vering aan op de LS, evenals Brembo radiaal gemonteerde vierzuiger remklauwen en Marchesini gesmede magnesium velgen. Buiten het feit dat de 224,5 kilo wegende LS-218 door het behoorlijk hoge vermogen en koppel (200 pk en 228 Nm) een flinke topsnelheid kan bereiken, is de actieradius ook niet heel verkeerd te noemen. Op snelwegtempo kom je volgens de fabrikant namelijk toch nog 160 kilometer ver. Bij gewoon gebruik zou je met het zwaarste accupakket van twintig kilowattuur op ruim 260 kilometer uitkomen. Dan is actieradius ineens al een veel minder groot probleem om een e-bike aan te schaffen. Laden duurt twee uur, al kun je met een quick charger binnen dertig minuten weer op pad zijn. De plannen voor de nabije toekomst zijn nog niet openbaar gemaakt, maar we zullen binnenkort vast meer horen over de volgende modellen van Lightning Motorcycles. 

– UPDATE –

Nu met filmpje. Fervent motorliefhebber en talkshowhost Jay Leno heeft een Lightning LS-218 in zijn garage staan en vertelt je er alles over! 

[justified_image_grid ids=21364,21365,21366,21367]

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.