13 C
Nederland
dinsdag 28 juni 2022

Spaanse flitskoning

En wij maar denken dat we soms dikke boetes binnenkrijgen op de redactie. Ons record van 788 euro valt echter volledig in het niet bij wat een 38-jarige Spanjaard bij elkaar gespaard heeft. Nadat de man binnen een paar dagen meer dan twintig keer geflitst werd op de N65 – lokaal nota bene bekend als dé flitsstraat van Brabant – besloot de politie maar eens actief naar de bestuurder uit te gaan kijken. 

Want alhoewel Duitsers en Belgen tegenwoordig wél de Nederlandse boetes op hun deurmat krijgen, heeft Nederland nog geen samenwerking met het Spaanse CJIB. Daarom is een staandehouding in Nederland de enige manier om het geld alsnog te krijgen.

Al snel was het raak en kon het hoofdrekenen beginnen. Hoewel, wij kunnen ons goed voorstellen dat er een rekenmachine aan te pas kwam, want uiteindelijk liep het boetebedrag op tot meer dan 6.000 euro. Afgaand op het politiebericht was de Spanjaard wel snel, maar niet rijk. Zijn auto is namelijk in beslag genomen en wordt pas terug gegeven als de bekeuringen zijn betaald. 

Wij zouden in zijn geval op zoek gaan naar een mooie tweedehands… Dat moet lukken voor minder dan 6.000 euro.

Foto: ANP

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen