Instelbaar ABS bestrijkt MV-range

Klein nieuws bij MV! Jawel, alle driecilinders zijn in 2014 beschikbaar met het instelbare ABS zoals dat al ruim een jaar op de viercilinder-Brutale’s zit.

In het zadel van de F3’s, de Brutale’s en de Rivale heb je vanaf nu dus drie keuzes: geen ABS, ABS in de straatmodus of het racegerichte ABS. In de laatste stand zoekt de Bosch-9MP-module echt het randje van de grip op en zijn er flinke verschillen in draaisnelheid tussen voor- en achterwiel mogelijk.

Trouwens, die Bosch 9MP-module zag in 2010 haar eerste levenslicht en heeft sindsdien zeer veel modellen van instelbaar ABS voorzien. Het instelbare ABS heeft mede door deze 9MP een vlucht genomen. Ducati, Aprilia en ook BMW voor de HP4 en S1000RR maken gebruik van deze negende generatie Bosch-ABS. Waar we ‘vroeger’ nog soms klaagden over de bemoeienis van ABS, lijkt dat tegenwoordig geen enkel probleem meer doordat we het systeem in een handomdraai uit of in een andere stand kunnen zetten.

En de Dragster? Het lijkt ons niet meer dan logisch dat ook dit nieuwe model hetzelfde ABS-systeem inclusief mogelijkheden krijgt.

 

[justified_image_grid ids=19063,19064,19065,19066,19067,19068,19069,19070]

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?