zaterdag 20 april 2024

Speed Triple R verliest smeedwerk

We kennen de Triumph Speed Triple R als upgrade van de ‘normale’ Speed Triple. Z’n R-pluspunten? Die vinden we toch vooral in het ijzersterkte rijwielgedeelte: lichtgewicht gesmede PVM-wielen, Brembo Monobloc-remklauwen en Öhlins vering rondom maken de R scherper dan z’n R-loze broer. De prijs liegt er dan ook niet om: in 2013 betaalde je voor de Triumph Speed Triple R maar liefst € 16.990. Ter vergelijking, de R-loze Speed Triple kost € 13.990.

 

Voor 2014 echter, neemt Triumph de Speed Triple R onder handen. De ontwikkeling zit ‘m vooral in de kostprijs want hij wordt precies € 1000 goedkoper. Daarvoor levert ‘ie wel wat in, want de gesmede vijfspaaks PVM-wielen zijn ingeruild voor de gegoten wielen van de standaard Triple. Qua Öhlins en Brembo niets nieuws onder de zon, dus kunnen we stellen dat de 2014 Speed Triple R een 2013-model is zonder gesmede wielen. Natuurlijk gooit Triumph er nog wel een nieuwe witte kleurstelling tegenaan en zijn nieuwe details zoals de gekleurde radiatorcovers en wielstriping goed afgekeken van de Street Triple R.

 

De Speed Triple R wordt leverbaar in deze witte kleurstelling maar blijft ook beschikbaar in de ‘Phantom Black’ zoals we ‘m al kenden, maar nu inclusief de nieuwe details. De prijs komt nu dus op € 15.990 te liggen, onze Belgische lezers gaan € 14.190 betalen. Accessoires zoals flyscreen, de onderkuip, de zadelcover en tankpad blijven daarbij inbegrepen, terwijl je die bij een ‘kale’ Speed Triple nog los koopt.

 

Triumph Speed Triple R 2014

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen