Speed Triple R verliest smeedwerk

We kennen de Triumph Speed Triple R als upgrade van de ‘normale’ Speed Triple. Z’n R-pluspunten? Die vinden we toch vooral in het ijzersterkte rijwielgedeelte: lichtgewicht gesmede PVM-wielen, Brembo Monobloc-remklauwen en Öhlins vering rondom maken de R scherper dan z’n R-loze broer. De prijs liegt er dan ook niet om: in 2013 betaalde je voor de Triumph Speed Triple R maar liefst € 16.990. Ter vergelijking, de R-loze Speed Triple kost € 13.990.

 

Voor 2014 echter, neemt Triumph de Speed Triple R onder handen. De ontwikkeling zit ‘m vooral in de kostprijs want hij wordt precies € 1000 goedkoper. Daarvoor levert ‘ie wel wat in, want de gesmede vijfspaaks PVM-wielen zijn ingeruild voor de gegoten wielen van de standaard Triple. Qua Öhlins en Brembo niets nieuws onder de zon, dus kunnen we stellen dat de 2014 Speed Triple R een 2013-model is zonder gesmede wielen. Natuurlijk gooit Triumph er nog wel een nieuwe witte kleurstelling tegenaan en zijn nieuwe details zoals de gekleurde radiatorcovers en wielstriping goed afgekeken van de Street Triple R.

 

De Speed Triple R wordt leverbaar in deze witte kleurstelling maar blijft ook beschikbaar in de ‘Phantom Black’ zoals we ‘m al kenden, maar nu inclusief de nieuwe details. De prijs komt nu dus op € 15.990 te liggen, onze Belgische lezers gaan € 14.190 betalen. Accessoires zoals flyscreen, de onderkuip, de zadelcover en tankpad blijven daarbij inbegrepen, terwijl je die bij een ‘kale’ Speed Triple nog los koopt.

 

Triumph Speed Triple R 2014

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?