Statistieken-Icon

Foto: Icon

Iedere sectie van deze Icon Airframe helm toont een percentage van de kans die het bijbeorende gedeelte van de helm loopt om bij een crash beschadigd te raken. De kans dat je kin het asfalt raakt is volgens de statistieken 19,4 procent. Je kin loopt van je hele hoofd de meeste kans om blootgesteld te worden aan schade bij een ongeval.

Volgens een studie gedaan door de Verenigde Naties, naar motorfietshelmen: “lopen motorrijders 26 keer meer kans om de overlijden bij een verkeersongeval dan bestuurders van personenauto’s. Een geschikte helm dragen vergroot de kans om een dergelijk ongeval te overleven met 42 procent en helpt 69 procent van verwondingen te voorkomen.” Maar je moet je niet alleen bezig houden met het kopen van een integraal helm in plaats van een pothelm. Het belangrijkste is dat je een helm koopt van hoge kwaliteit om zo hersenletsel te voorkomen, wat nog veel gevaarlijker is dan een hoofdwond. Koppie erbij houden bij de aankoop, is je koppie heel houden bij de crash. Een helm als deze wijst jou, maar vooral anderen te wijzen

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.