donderdag 25 april 2024

Statistieken-Icon

Foto: Icon

Iedere sectie van deze Icon Airframe helm toont een percentage van de kans die het bijbeorende gedeelte van de helm loopt om bij een crash beschadigd te raken. De kans dat je kin het asfalt raakt is volgens de statistieken 19,4 procent. Je kin loopt van je hele hoofd de meeste kans om blootgesteld te worden aan schade bij een ongeval.

Volgens een studie gedaan door de Verenigde Naties, naar motorfietshelmen: “lopen motorrijders 26 keer meer kans om de overlijden bij een verkeersongeval dan bestuurders van personenauto’s. Een geschikte helm dragen vergroot de kans om een dergelijk ongeval te overleven met 42 procent en helpt 69 procent van verwondingen te voorkomen.” Maar je moet je niet alleen bezig houden met het kopen van een integraal helm in plaats van een pothelm. Het belangrijkste is dat je een helm koopt van hoge kwaliteit om zo hersenletsel te voorkomen, wat nog veel gevaarlijker is dan een hoofdwond. Koppie erbij houden bij de aankoop, is je koppie heel houden bij de crash. Een helm als deze wijst jou, maar vooral anderen te wijzen

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Vorig artikel
Volgend artikel

Gerelateerde artikelen