Stijging A-rijbewijs

De groei van het aantal kandidaten die voor hun motorrijbewijs opgaan bedraagt zo'n 13.91 procent, zo blijkt uit cijfers van het CBR. De eerste twee kwartalen van 2011 laten een forse stijging zien ten opzichte van de vergelijkbare periode in 2010.

Gingen er in 2010 nog 12.019 kandidaten op voor hun A-rijbewijs, in de eerste twee kwartalen van 2011 nam dat aantal toe tot 13.691. Het slagingspercentage bleef ongeveer gelijk. In het eerste kwartaal slaagde 88,07% (was 88,33%) en in het tweede kwartaal slaagden 87,78% (was 88,52%) na het eerste examen voor hun motorrijbewijs.

Bron: KNMV

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.