STORM terug in Nederland

Het is ze gelukt. De studenten die op een zelfgebouwde motor in 80 dagen de wereld rond wilden reizen hebben hun doel behaald. Zij werden door familie en vrienden onthaald op de campus in Eindhoven. “We wilden laten zien wat er allemaal mogelijk is met elektrisch rijden. Je kan er dus letterlijk de wereld mee rond”, aldus student duurzame technologie Bas Verkaik.

Het team reed via Oost Europa, Azië en de Amerika. De laatste week verbleven zij in New York City, daarna maakte zij de oversteek terug naar Europa. Wat restte was alleen nog de rit van Parijs naar Eindhoven. Op een ruime 23.000 kilometer maakt die laatste 500 weinig indruk.  

Toch was het een grote uitdaging om de motor elke dag van stroom te voorzien. “De stroom kwam niet van zo’n elektrische laadpaal voor elektrische auto’s, maar gewoon van een stopcontact. We sliepen vaak op universiteiten, zodat we sowieso stroom hadden.”

Op een klein euvel op de tweede dag na, heeft de motor het de hele reis goed uitgehouden. Wanneer er iets mis ging, was het overmacht. Bijvoorbeeld door internet dat uitviel in Kazachstan en het overlijden van de president van Oezbekistan, waardoor evenementen niet door konden gaan. Over de volgende stap denkt het team nog niet na. “We gaan eerst lekker borrelen.”

Our students @STORMEindhoven are back home, safe and (without) sound. What an achievement! #STORM80days https://t.co/SDJNGGBqj7 pic.twitter.com/4ktqNA7CfL

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.