Stuntvrouw Deadpool 2 overleden

Afgelopen maandagochtend vonden opnames plaats van de film Deadpool 2 in Vancouver waarbij de stuntvrouw om het leven is gekomen. Het ging mis tijdens de opname van een scène op een motor. Deadpool 2 was de eerste film waarin Joi Harris de rol speelde als stuntvrouw.

Hoe het ongeluk precies heeft plaatsgevonden is nog niet duidelijk. Volgens ooggetuigen raakte Harris van de weg waarbij ze de controle over de motor verloor. Daarbij reed ze van de set af en vloog tegen de ruit van een gebouw. Harris droeg hierbij geen helm, omdat haar karakter in de film geen helm droeg.

Wie was Joi Harris?

Joi ‘SJ’ Harris was de eerste Afro-Amerikaanse vrouw die professioneel coureur was. In 2013 heeft zij zich suf getraind om de eerste Afro-Amerikaanse vrouw te worden met een racelicentie om mee te kunnen strijden in het AMA-circuit. Tijdens het trainen liep ze een blessure op tijdens een crash waardoor zij moest wachten tot 2014 om mee te kunnen doen. Joi werd vaak als romodel gezienvoor vrouwen in het racen, omdat ze meer vrouwen op de motor wilde krijgen. Afgelopen juni behaalde Harris nog een eerste plek tijdens de American Sportbike Racing Association races.

Ryan Reynolds speelt speelt de hoofdrol in de film en liet via Instagram weten dat hij en zijn crew er kapot van is: “Vandaag hebben we op tragische wijze een crewlid verloren.” Ook schreef hij: “Mijn gedachten zijn bij hen, en bij alle mensen die ze in deze wereld heeft geraakt.”

De opnames van Deadpool 2 werden direct na het ongeluk gestopt. Wanneer de opnames worden hervat is nog niet bekend.

Foto: Facebook SJ Harris

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.