Yamaha gaat klassiek…

In Europa kunnen we weer gaan genieten van de SR400. De populaire motor uit de jaren zeventig komt terecht in Yamaha’s exclusieve Sport Heritage-groepje. De machines die daartoe behoren, zijn stuk voor stuk motoren die vragen om gecustomized te worden. Je eigen creatie op de weg brengen, dat is waar een SR400 zich uitermate goed voor laat lenen. De luchtgekoelde 400 cc eencilinder (twee kleppen, een enkele nokkenas) maakt gebruik van injectie en springt redelijk zuinig om met de brandstof die aan boord is in de 12 liter-tank. Gaaf detail, je moet de klassiek ogende SR kickstarten. De olie voor het blok bevindt zich trouwens in het dubbele wiegframe. De 400 tot kalmte bedaren doe je via een tweezuigerremklauw in het voorwiel, achter gebruik je een trommelrem.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?