vrijdag 29 maart 2024

Yamaha gaat klassiek…

In Europa kunnen we weer gaan genieten van de SR400. De populaire motor uit de jaren zeventig komt terecht in Yamaha’s exclusieve Sport Heritage-groepje. De machines die daartoe behoren, zijn stuk voor stuk motoren die vragen om gecustomized te worden. Je eigen creatie op de weg brengen, dat is waar een SR400 zich uitermate goed voor laat lenen. De luchtgekoelde 400 cc eencilinder (twee kleppen, een enkele nokkenas) maakt gebruik van injectie en springt redelijk zuinig om met de brandstof die aan boord is in de 12 liter-tank. Gaaf detail, je moet de klassiek ogende SR kickstarten. De olie voor het blok bevindt zich trouwens in het dubbele wiegframe. De 400 tot kalmte bedaren doe je via een tweezuigerremklauw in het voorwiel, achter gebruik je een trommelrem.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen