Suzuki GSX-R1000R Legend Edition: welke kampioen kies jij?

Suzuki GSX-R1000R Legend Edition: welke kampioen kies jij? Suzuki Italië brengt zeven speciale edities uit van de GSX-R 1000R-supersport, één voor elke WK-titel. Van Barry Sheene tot Mir, via Lucchinelli, Uncini, Schwantz en Roberts.

Met Barry Sheene in 1976 en 1977, vervolgens met Marco Lucchinelli in 1981 en Franco Uncini in 1982. In 1993 was het de beurt aan Kevin Schwantz, in 2000 die van Kenny Roberts Jr. En dit jaar, in 2020, de titel van Joan Mir. Zeven wereldtitels in de hoogste klasse van de motorracesport, zeven speciale edities voor de Suzuki GSX-R 1000R Legend Edition, een echte special op basis van de Suzuki GSX-R1000R Anniversary.

Technisch zijn ze in feite hetzelfde: een Suzuki GSX-R 1000R in 2020-versie, met carbon en goedgekeurde Akrapovic-uitlaatdemper en andere bekleding van het duogedeelte van het zadel. Het verschil is de kleurstelling, de Legend Edition heeft er zeven in die van zes wereldkampioenen. Ze zijn een fysieke herinnering aan het jaar waarin ze hun wereldtitel met Suzuki wonnen.

2021 Suzuki GSX-R1000R in MotoGP-kleurstelling!

Twee versies zijn gewijd aan Barry Sheene en beide dragen de graphics van het Heron-Texaco team. De eerste voor de titel van 1976, de tweede voor die van 1977. Ze lijken veel op elkaar, maar ook weer niet. Beiden wel met het nummer 7, want Sheene was de eerste coureur die zijn geluksgetal niet wilde opgeven voor de 1 van de wereldkampioen waar hij in 1977 recht op zou hebben gehad.

Suzuki GSX-R1000R Legend Edition opgedragen aan Marco Lucchinelli

Dan de Suzuki die is opgedragen aan Marco Lucchinelli voor de titel van 1981. Die heeft uiteraard het Nava-OlioFIAT-kleurenschema van het Gallina-team en de nummer 5. Het jaar daarop won het team opnieuw de titel met Franco Uncini. Zijn Suzuki droeg nummer 13 en had een heel eigen kleurstelling. Vervolgens de WK-motor van 1993, de Suzuki waarop de Texaan Kevin Schwantz furore maakte. Deze motor behoeft geen introductie: alleen het nummer 34 zegt genoeg.

In het nieuwe millennium gaan we naar de Suzuki van Kenny Roberts Jr. Hij won de titel in 2000. We besluiten met zeer recente geschiedenis: de overwinning van Joan Mir. Deze Suzuki heeft het kleurenschema waarmeer Hamamatsu ook de 100ste verjaardag viert.

De Suzuki GSX-R1000R Legend Edition kun je in Italië alleen online kopen voor een prijs van €22.500,-. Dat doe je op Suzuki e-commerce.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Rijdt al heel lang motor. Is niet zo geïnteresseerd in de motor zelf, maar wel in wat-ie kan. Sterke voorkeur voor allroads, maar hypernakeds zijn ook niet te versmaden. En natuurlijk classics vanwege de techniek én de aaibaarheid. Rijdt zo'n 40.000 km per jaar. Heeft drie motoren, waarvan één woon-werk. Bezit zelf geen auto.

Misschien vind je dit ook interessant?