vrijdag 19 april 2024

Techno Classica Essen

Techno Classica in Essen viert dit jaar haar zilveren jubileum. De 25e editie van de grootste Europese klassiekerbeurs wordt uitbundig gevierd met een aantal bijzondere thematentoonstellingen. Niet alleen bij de auto's maar ook bij de motoren. Tot en met zondag kunnen klassiek-liefhebbers hun nostalgische hartje ophalen in de Messehallen van Essen waar de grootste klassiekerbeurs in Europa inmiddels voor de 25e keer wordt georganiseerd.

Een kwart eeuw na de eerste editie uit 1989 is Techno Classica uitgegroeid tot een gigantische oldtimersbeurs waar werkelijk alle facetten van de huidige vintage-markt worden tentoongesteld. Niet alleen auto's en motoren, maar ook kleding, onderdelen, boeken en alle denkbare parafernalia die het nostalgisch sentiment kunnen beroeren. Je komt ogen en oren te kort op Techno Classica want om in een middagje tijd zomaar eventjes 1250 exposanten over een beursoppervlakte van 200.000 vierkante meter af te struinen is nagenoeg onbegonnen werk.

Het accent van Techno Classica ligt voornamelijk op de auto's, maar dit jaar viert BMW haar 90-jarig bestaan met een speciale thematentoonstelling rond haar 90-jarig bestaan. Alle gerestaureerde mijlpalen uit het BMW-museum in Munchen zijn tot zondag in Essen te bewonderen, inclusief de allereerste R32 uit 1923. Klik op de fotoshow voor voor een impressie van wat er verder nog allemaal te zien en te beleven valt op nog geen uurtje rijden vanaf Arnhem.

Info: www.siha.de

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen