13 C
Nederland
dinsdag 16 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Tegenslag voor Bielleman Bikes team

Het leek zo mooi… Na de Track Diesel had Nederland per 14 april 2012 officieel weer een motorenfabrikant. In het Gelderse Brummen werden vanaf die datum trialmotoren van Greeves gebouwd. Uniek, want het was een volledig Nederlands product, van tekentafel tot eindassemblage. Helaas werd het na de aankondiging al snel angstig stil vanaf het Bielleman Bikes team. En met een reden, zo blijkt nu.

Nadat het Bielleman Bikes team eindelijk zover was om de nieuwe Greeves-trialmotoren te bouwen, trok de Engelse eigenaar van de naam Greeves de licentie in. Na alle inspanningen van Bielleman om de juiste onderdelen te vinden, vonden ze in Engeland klaarblijkelijk dat zij het nu wel verder konden overnemen. Aangezien alle onderdelen eigendom zijn van Bielleman, zal dat niet gebeuren, maar produceren kunnen ze (voorlopig) ook niet.

Reinder Bielleman: “Helaas, maar we gaan gewoon door met alle andere dingen waar we mee bezig zijn. Iedereen kan nog steeds bij ons terecht voor onderdelen en onderhoud van alle merken trialmotoren. Ook nieuwe motoren kunnen we van bijna alle merken leveren. Een nieuwe dienst die we aanbieden is het airbrushen van bijvoorbeeld helmen of motorfietsonderdelen.”

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen