dinsdag 16 april 2024

Ten Kate Racing kondigt veelbelovend team aan voor WK Supersport 2024

Ten Kate Racing presenteerde op zijn thuisbasis in Nieuwleusen het team voor het WK Supersport in 2024. De rijders zijn al bekend: Stefano Manzi blijft en Glenn van Straalen vervangt de tegenvallende Jorge Navarro.

Teammanager Kervin Bos heeft al ruim twee jaar contact gehad met Van Straalen. Daarentegen is nu eindelijk de tijd rijp om hem in het team op te nemen. Het team zelf krijgt verder ook een aanpassing: snackfabrikant Pata pakt groot uit met sponsoring en Yamaha heeft een stuk meer inbreng. Daarom verandert het team zijn naam naar Pata Yamaha Ten Kate Racing.

Interview – Glenn van Straalen naar Ten Kate Racing Yamaha

Op de vraag van Kervin Bos aan Manzi wat zijn plannen voor 2024 zijn antwoordde de Italiaan: “Ik wil me verbeteren ten opzichte van 2023.” Dat kan maar één ding betekenen: hij wil wereldkampioen worden, want dit jaar werd hij tweede in de WK-eindstand. Van Straalen heeft een duidelijk doel in het voorjaar: hij wil in april in Assen het Wilhelmus laten klinken! Hij hoopt aan het eind van het seizoen een plek bij de eerste vijf te hebben behaald. In maart test het team in Spanje, als voorbereiding op het nieuwe seizoen. Dat begint namelijk in het weekend van 19-21 februari op het circuit van Phillip Island, in Australië.

Jan Boer
Jan Boer
Jan Boer werkte jarenlang voor de redactie van MOTO73 en doet dat inmiddels als gepensioneerde liefhebber nog altijd met dezelfde passie en kennis.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen