dinsdag 14 mei 2024

Husqvarna brengt FC 250 en FC 450 als Rockstar Editions uit

Husqvarna Motorcycles onthult zijn nieuwste, fabrieksrace-team geïnspireerde motocross modellen voor 2024. De FC 250 Rockstar Edition en de FC 450 Rockstar Edition moeten beiden over geavanceerde technologie beschikken.

Voor 2024 voegt de FC 250 zich weer bij de al lang bestaande FC 450 Rockstar Edition in het Husqvarna-assortiment. Naast nieuwe frames en herziene vering instellingen, zijn beide machines geassembleerd met een uitgebreide lijst van race-geteste technische accessoires. Fabrieksrace-wielen en kroonplaat, samen met een FMF Racing Factory 4.1 demper, zijn te vinden op elk model. Daarnaast beschikken de fietsen natuurlijk over de nieuwste Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing graphics om het geheel af te maken.

Husqvarna brengt in 2024 met EE 2 een nieuw crossmodel voor kinderen uit

Uniek voor de Rockstar Edition modellen zijn de componenten die op elke machine te vinden zijn. Je kan hierbij denken aan de nieuwe Connectivity Unit Offroad (CUO), die is gemonteerd op de vorkpoot achter het voornummerbord. Daarnaast is er ook de GPS-sensor gemonteerd op het voorspatbord. De rijder kan de CUO koppelen aan de Ride Husqvarna Motorcycles app en hiermee de ENGINE functie bedienen. Daardoor zijn voorgeprogrammeerde motormappen, gebaseerd op vooraf gedefinieerde baanomstandigheden, eenvoudig te activeren, aan te passen en op te slaan. Rijders kunnen ook de motorrem, launch- en tractiecontrole-instellingen verfijnen. Ook is de gevoeligheid van de Quickshifter aan te passen.

Naast de mogelijkheid om meerdere motorinstellingen aan te maken, bevat de app ook aanbevelingen voor de veringinstellingen. Hierdoor hebben rijders altijd de beste set-up op elk type circuit. Bovendien registreert de GPS-sensor elke sessie op het circuit en stelt rijders in staat hun prestaties te analyseren binnen de RIDER functie. Dit is vooral nuttig voor rijders die op zoek zijn naar de snelste lijnen op een racebaan om hun rondetijden te verlagen. Bij de lancering van de 2024 Rockstar Edition-modellen hoort verder ook een selectie van wedstrijdkleding. Het is nog niet precies bekend wanneer de modellen uitkomen en hoeveel ze gaan kosten.

Jesse Busser
Jesse Busser
Jesse Busser werd op 27 januari 1998 geboren en had tijdens zijn vroege jeugd niet al te veel met tweewielers. Daar kwam spectaculair verandering in toen hij op zijn zestiende begon met scooterrijden. Toentertijd was de motor die hij later wilde rijden een Moto Guzzi Griso 750, maar nu is hij niet meer weg te slaan van zijn Suzuki DL-1000 V-Strom.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen