vrijdag 19 april 2024

Terugroepactie Continental banden

Van een betrouwbare bron dichtbij Continental hebben wij vernomen dat de Duitse bandenfabrikant een groot aantal van haar voorbanden, onder de sympathiekere noemer van een omruilactie, moet terugroepen. We verwachten dat Contintental een dezer dagen importeurs informeert en ook de media zal zoeken.

De banden zouden volgens Continental onder bepaalde omstandigheden ongelijkmatig kunnen slijten waardoor scheuren kunnen ontstaan en het rubber los kan laten. Er kan dan drukverlies plaats vinden. Een plotse lekke band krijgen is natuurlijk nooit veilig, dus vandaar dat Conti nu ingrijpt.

Het gaat om banden in de maatvoering 120/70 R 17 en 120/70 ZR 17, en omvat de ContiSportAttack, ContiSportAttack 2, ContiAttackSM, ContiRoadAttack 2 GT W en de ContiRaceAttack in de samenstellingen soft, medium en endurance. Alle banden zijn geproduceerd tussen 2007 en 2014. Om welke DOT codes het precies gaat klikt u hier.

Overigens is dit al Conti’s tweede terugroepactie dit jaar. In januari werden de ContiMotion achterbanden die standaard onder de Honda Goldwing 1800 zitten al teruggeroepen in verband met vergelijkbare problemen.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen