Terugroepactie Continental banden

Van een betrouwbare bron dichtbij Continental hebben wij vernomen dat de Duitse bandenfabrikant een groot aantal van haar voorbanden, onder de sympathiekere noemer van een omruilactie, moet terugroepen. We verwachten dat Contintental een dezer dagen importeurs informeert en ook de media zal zoeken.

De banden zouden volgens Continental onder bepaalde omstandigheden ongelijkmatig kunnen slijten waardoor scheuren kunnen ontstaan en het rubber los kan laten. Er kan dan drukverlies plaats vinden. Een plotse lekke band krijgen is natuurlijk nooit veilig, dus vandaar dat Conti nu ingrijpt.

Het gaat om banden in de maatvoering 120/70 R 17 en 120/70 ZR 17, en omvat de ContiSportAttack, ContiSportAttack 2, ContiAttackSM, ContiRoadAttack 2 GT W en de ContiRaceAttack in de samenstellingen soft, medium en endurance. Alle banden zijn geproduceerd tussen 2007 en 2014. Om welke DOT codes het precies gaat klikt u hier.

Overigens is dit al Conti’s tweede terugroepactie dit jaar. In januari werden de ContiMotion achterbanden die standaard onder de Honda Goldwing 1800 zitten al teruggeroepen in verband met vergelijkbare problemen.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.