woensdag 5 oktober 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

The Moment Collectors: een verzameling van de 20 mooiste motorreisverhalen

Motorreisboeken zijn meestal het verhaal van de reis van één persoon, maar Sam Manicom’s nieuwste boek, The Moment Collectors, is anders. Het is een verzameling van 20 reisverhalen van reizigers van over de hele wereld. Sommige van de schrijvers zijn nieuwelingen, sommige onbekend, en anderen zijn gearriveerd. Allen hebben hun hoogtepunten bijgedragen van hun motorreizen. Waarom heeft Sam, die al vier boeken op zijn naam heeft staan waarin hij zijn eigen epische reizen beschrijft, er dan voor gekozen om deze keer een bloemlezing samen te stellen?

‘Ik begon aan mijn vijfde boek, maar iets voelde niet goed. Ik begon me te realiseren dat wat ik echt wilde doen was iets samenstellen dat meer omvatte, niet alleen mijn eigen verhalen. Het idee was om verhalen te verzamelen van verschillende mensen – zowel mensen die voor het eerst op reis gaan als mensen met veel ervaring – en om het soort verhalen op papier te zetten dat je hoort rond het kampvuur. Het gaat erom geïnspireerd te raken.’

Het British Motor Museum opent Triumph Daytona-expositie

Sam Manicom is goed genoeg om zo’n boek samen te stellen. Hij is zeer bekend in de overland scene en woont ontelbare reizigersrally’s over de hele wereld bij. Dus hij kent de juiste mensen. En The Moment Collectors is zeker een heel eclectische mix. Tiffany Coates schrijft over een ontmoeting met een adelaarsjager in Krygyzstan; Michelle Lamphere over de vriendelijkheid van vreemden; en Geoff Hill over de uitdagingen van de bergen in Bolivia in het regenseizoen. Elke bijdrage staat op zichzelf en heeft de juiste lengte om in één keer te lezen onder het genot van een kopje thee.

The Moment Collectors is te koop op o.a. Amazon voor € 9,99 (Kindle) of € 30,- (paperback, inclusief verzendkosten).

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen